Eesti Kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme tutvustab esmaspäeval kell 12 juubelikogumikku „Eesti Kunstimuuseum 100“. Foto: Erki Pärnaku
Eesti uudised
7. november 2019, 17:42

Kunstimuuseumi tähistab 100. sünnipäeva juubelinädalaga (1)

Sel aastal 100. sünnipäeva tähistav Eesti Kunstimuuseum avab esmaspäeval juubelinädala.

Tuleva nädala esmaspäevast pühapäevani toimuvad disaini- ja arhitektuurigaleriis üritused: esitletakse kogumikku „Eesti Kunstimuuseum 100“, avatakse pop-up-muuseumipood, kohvik ja tegeluslauad ning kuraatorid tutvustavad tuleva aasta näitusi.

Juubelinädala keskmes on Eesti Kunstimuuseumi filiaalid ning linnaelanikud ja kunstihuvilised saavad ülevaate harumuuseumides avatavatest näitustest. Teisipäeval tutvustatakse disaini- ja arhitektuurigaleriis Niguliste muuseumi, neljapäeval Adamson-Ericu muuseumi, reedel Kumu muuseumi ning laupäeval Kadrioru kunstimuuseumi ja Mikkeli muuseumi tuleva aasta programmi.

Kolmapäeval kell 15 algab disaini- ja arhitektuurigaleriis heategevuslik kunstioksjon Hannes Hermaküla ja Sirje Helme juhtimisel ning päev tervikuna keskendub haridusele. Lisaks räägitakse lähemalt kiusamisvaba kooliga seotud haridustundidest. Neljapäeval kell 17.30 tutvustab moekunstnik Lilli Jahilo Adamson-Ericu loomingust inspireeritud erikollektsiooni.

Pühapäeval esitletakse Pärnu maantee galeriis koostöös Eesti Posti ja Eesti Kunstimuuseumi kunstisõprade seltsiga sarja „Eesti Kunstimuuseumi kullafondist“ kümnendat marki, mis on pühendatud muuseumi 100. sünnipäevale. Juubelipidustustele pannakse pühapäeval kell 12 punkt aktusega Estonias.