T.I. koos oma abikaasa Tameka "Tiny" Harrisega 2015. aastal. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
7. november 2019, 13:21

Räppar käib igal aastal günekoloogi juures teismelise tütre neitsinahka kontrollimas (17)

USA räppar T.I. on langenud sotsiaalmeedia pahameele alla, kuulutades, et viib igal aastal oma teismelise tütre günekoloogi juurde, kontrollimaks, kas tema neitsinahk on ikka terve.

BuzzFeed Newsi teatel rääkis T.I. (õige nimi Clifford Harris juunior) iga-aastasest süütusekontrollist podcast'is "Ladies Like Us". Selle juhid Nazanin Mandi ja Nadia Moham uurisid, kuidas kuue lapse isa oma vanima tütre, 18aastase Deyjah Harrisega seksiasjadest rääkinud on. 

"Me mitte ainult oleme sellest rääkinud. Me käime igal aastal günekoloogi juures neitsinahka kontrollimas," kuulutas T.I. ja lisas: "Jah, ma käin temaga kaasas." Räpikuulsus rääkis, et pärast tütre 16. sünnipäeva oli ta Deyjah' toa uksele kleepinud märkmepaberi, millel seisis: "Günekas. Homme. 9.30."

Arst ütles T.I-le, et neitsinahk võib viga saada või rebeneda ka näiteks rattasõidu, võimlemise või ratsutamise käigus, kuid artist ei paistnud seda tõsiselt võtvat. "Ütlesin: "Kuule, tohter, tüdruk ei ratsuta mingi hobuse seljas, ei sõida mingi rattaga, ta ei tee üldse sporti. Palun tšeki nüüd neitsinahka ja anna mulle kiiremas korras vastus."

T.I. kuulutas nii saatejuhtidele kui ka kuulajatele, et 18. sünnipäeva seisuga on tütre neitsinahk endiselt terve.

Räpistaari jutt vallandas sotsiaalmeedias ägeda tagasilöögi. Paljud on šokeeritud, et isa võib aastate poolest juba täisealise tütrega, kes pealegi on tudeng, niimoodi käituda. Tuntud günekoloog Jennifer Gunter nimetab T.I. käitumist mitmel tasandil kohutavaks.  Oma Twitteri postituses kummutab ta mitmeid neitsinahaga seotud müüte. "Neitsinahk ei ole mingi süütuse näitaja, 50% seksuaalselt aktiivsetel teismelistel ei ole rebenenud neitsinahka. Neitsinahk on väga painduv," kinnitab dr Gunter

Publitsist Frederick Joseph süüdistab räpparit oma tütre privaatsusesse ja inimlikkusesse tungimises. "See on üks jälgimaid asju, mida ma kuulnud olen," säutsus Joseph Twitteris.

Uudist kajastanud CBS News märgib, et Maailma Terviseorganisatsioon (WHO), ÜRO inimõiguste komitee ja ÜRO üksus U.N. Women mõistsid süütuse kontrollimise 2018. aastal ühisavaldusega hukka ning nõudsid selle kombe väljajuurimist. WHO lisas, et süütuse kontrollil puudub teaduslik ja kliiniline alus ning see kujutab endast inimõiguste rikkumist.