Kaader dokfilmist "Whitney: Can I Be Me" - Whitney Houston ja tema elupõline sõbratar Robyn Crawford. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
7. november 2019, 12:33

Whitney Houstoni südamesõbratar kinnitab, et nende suhe oli füüsiline

Whitney Houstoni elupõline südamesõbranna Robyn Crawford teeb 12. novembril ilmuvas mälestusteraamatus lõpu aastakümneid kestnud spekulatsioonidele tema ja lauljanna suhete tegeliku olemuse kohta. 

Crawford kirjutab raamatus “A Song for You: My Life with Whitney Houston" ("Laul sinule: minu elu Whitney Houstoniga"), kuidas ta tutvus tulevase superstaariga 1980. aastal New Jerseys. Mõlemad neiud olid lastelaagris kasvatajateks. Nendevahelist esimest suudlust mäletab Robyn pika ja soojana nagu mesi.

"Kui me teineteisest eemaldusime, kohtusid me pilgud, minus tõusis ärevus ja süda hakkas meeletult peksma," vahendab ajakiri People raamatukatket. "Meie vahel oli midagi teoksil. Siltidest nagu lesbi või gei ei rääkinud me kunagi. Elasime lihtsalt oma elu ja lootsin, et see kestab nii igavesti." Intiimsuhet Whitneyga kinnitas Robyn ka hiljutises NBC intervjuus. 

Kuid see armusuhe ei jäänud püsima. Houston tegi nende füüsilisele lähedusele lõpu 1982. aastal, kui tema lauljakarjäär hakkas ilmet võtma. Lesbikõlakad võinuks Houstoni tähelennule saatuslikuks saada. Lisaks öelnud usklikust perest pärit Whitney Robynile: "Sellist elu elades läheksime põrgusse."

"Mõistsin, et pean end päästma."

Nad jäid siiski lähedaseks ning elasid koguni koos. Whitneyl tekkisid armulood Michael Jacksoni venna Jermaine'i ja koomik Eddie Murphyga. 1992. aastal abiellus ta laulja Bobby Browniga ja sai temaga tütre. Sõbratari Robyni võttis superstaar oma palgale. Robyn oli lauljanna usaldusisik. Kuid aasta aastalt hakkas ta järjest enam muretsema Whitney uimastilembuse pärast.

Houston olevat sõbrannale rääkinud, et proovis kokaiini esmakordselt 14aastasena. Iga kord, kui Robyn veenis teda uimastite pruukimist jätma või abi otsima, öelnud lauljatar, et ta pole selleks veel valmis.

2000. aastal lahkus Robyn Whitney alluvusest. On sahistatud, et Bobby ei talunud oma naise lähedasi suhteid Robyniga ning sundis teda valima. Pärast lähedase sõbratari kadumist Whitney elust sai superstaari narkolembus tõelise hoo sisse. Ta uppus 2012. aasta veebruaris uimastite mõju all vanni. Samadel asjaoludel suri hiljem Whitney ainus tütar Bobbi Kristina. 

"Mõistsin, et pean end päästma," kommenteerib Crawford raamatus oma lahkumist Whitney teenistusest. Sõbratari traagilisest surmast kuuldes oli ta restoranis. "Tundsin, kuidas mu sees kõik kildudeks purunes."