Jari-Matti Latvala ja Maisa Torppa 2017. aasta aprillis. Foto: @jmlatvala/Instagram
Inimesed
7. november 2019, 10:41

Soome ralliässa ekspruut kinnitab suhet uue mehega (12)

Soome ralliässale Jari-Matti Latvalale sarvede tegemises süüdistatud reality-täht seltskonnakaunitar Maisa Torppa räägib ajakirjas Me Naiset petmisskandaalist ja tunnistab: jah, tema elus on uus mees. Kuid truudust olevat murdnud hoopis Latvala ise. 

34aastane Latvala ja temast kuus aastat noorem Torppa teatasid oma suhte purunemisest oktoobris. Otsa sai 3,5 aastat kestnud armulugu, mis pidi kulmineeruma pulmadega ja pere loomisega. Sellele avaldusele eelnes määratu skandaal, kui Maisat süüdistati truudusetuses: Soome kõmuleht Seiska väitis sügise algul, et ralliässa kihlatu on teda juba pool aastat ühe Soome IT-firma juhiga petnud. Armuke olla Maisaga tutvunud kevadel Lapimaal. Tõestuseks salasuhteks avaldas Seiska fotod, kus Torppa pärast firmajuhi ridaelamus veedetud ööd tema BMWsse istus. 

Torppa on kogu aeg väitnud, et pole Latvalale sarvi teinud. Ajakirja Me Naiset värskes intervjuus möönis ta, et tal on nüüd sellesama Mikko-nimelise mehega suhe, ent see olevat saanud alguse alles pärast kihluse purunemist. Mikko olnud tema hea sõber, kes olnud talle raskel ajal toeks.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Jari-Matti Latvala (@jmlatvala) on

Ehkki Torppa ja Latvala valmistusid pulmadeks, väidab naine, et mõistis juba jaanuaris nende ühisel Keenia reisil, et suhe on hukule määratud. "Sain reisil juhtumisi teada asju, mida ma Jari-Matti kohta eales arvanud poleks. Tol päeval varises mu maailm kokku. Usaldus purunes üheainsa hetkega." Maisa annab mõista, et ralliäss murdis talle truudust. "Olin kunagi teismeeas semmides petmise üle elanud, aga mitte kunagi täiskasvanuna."

Latvala möönab omapoolseid vigu

Maisa on šokeeritud, kuidas Soome kõmuajakirjandus ja sotsiaalmeedia ta häbiposti naelutasid. "Minu pihta adresseeritud misogüünia oleks otsekui XIX sajandist pärit. Endistviisi on süüdi alati naine."

Latvala möönab intervjuus, et temalgi on kihluse purunemises oma roll. "Ka mina olen vigu teinud. Aga ma ei kavatse neid avalikkuse ees lahata." Mõned vead on rallisportlase sõnul sellised, mida annab analüüsida ja seljataha jätta. Mõnest aga polevat võimalik üle saada.

Maisa Torppa Foto: Vida Press

Torppa sõnul võib kooselu tippsportlasega üksildane olla. Kevadel jäi Maisa lapseootele, kuid rasedus katkes 12. nädalal. Südamevaluga pidi ta toime tulema üksi.

"Sattusin kolmeks päevaks naistehaiglasse. Helistasin Jari-Mattile, aga ta otsustas [oma kodulinna] Tuurisse jääda. Väga raske oli raseduse katkemise ajal üksi jääda. Aga selline see elu profisportlasega juba on. Kui teisel on oma kirg, ei tohi nõuda sellest loobumist."

Maisa kinnitab, et ei pea mehe suhtes vimma. "Minust ei saa eales kättemaksuhimulist ega kibestunud inimest. Oleme endiselt sõbrad."

Seda viimast kinnitab ka Latvala. "Saame hästi läbi. Ei ole mõtet energiat tülitsemise peale kulutada."