Foto: Jörgen Norkroos
Krimi
6. november 2019, 21:13

Prokuratuur: Mary Krossi valeütluste andmine on tõendatud (110)

Pärast Mary Krossi kolmapäeval ilmunud arvamusartiklit võttis sotsiaalmeedias sõna ka prokuratuur, kes peab kahetsusväärseks, et naine eksitab meedias avalikkust. 

"Kohus on leidnud, et Mary Krossi poolt antud valeütluste andmine on tõendatud," kirjutab prokuratuur Facebookis. "On kahetsusväärne kui hiljem esitatakse ajakirjanduse vahendusel avalikkusele pilt, mis ei peegelda adekvaatselt menetluse käiku, kuid seda õigust ei ole kelleltki võimalik ära võtta." 

Arvamusartiklis tõi enda vabanduseks Kross, et võib-olla eksis kohaga, kuhu oli Mercedese parkinud (uurimise käigus ei leidnud politsei turvakaamerasalvestitelt naise autot kohast, kus ta väitis, et selle parkis). Samuti leidis politsei, et naise telefon ei asunud rünnaku hetkel temaga samas kohas. Selle kaitseks kirjutas naine järgnevalt: "Taas võimalik, mul on kolm telefoni, mida ei kanna kõiki kaasas, mõni neist on aeg-ajalt assistendi käes, mõni kontoris.". Ometi leidis väidetav rünnak aset just sel hetkel, kui Kross rääkis telefoniga. 

"Samuti julgustame kõiki, kes on langenud kuriteo ohvriks, pöörduma võimalikult kiiresti politsei poole. Alati paraku ei õnnestugi kurjategijat tabada, kuid ei tasu karta valeütluste andmise tõttu kohtu ette sattumist - selline süüdistuse esitatakse vaid siis, kui on tõendatud, et politseile kirjeldatud juhtumit pole üldse toimunudki," sõnab prokuratuur.