Deneuve tänavu augustis.Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
6. november 2019, 15:49

Prantsuse filmidiiva Catherine Deneuve viidi raskes seisundis haiglasse (1)

Prantsuse näitlejanna Catherine Deneuve on ootamatu haigushoo tõttu haiglasse viidud. Väljaande Le Parisien andmeil on 76aastase superstaari seisund tõsine, vahendab Ilta-Sanomat. 

Muret tekitavat uudist teatas esimesena Pariisi ajaleht Le Parisien. Väljaande teatel on Deneuve tõsises seisundis ning tema raviks on vaja laialdasi uuringuid. Seda, millisesse haiglasse näitlejanna toimetati, leht ei ütle, kuid tegu olevat Pariisi haiglaga.

Catherine Deneuve on olnud 1960. aastatest saadik Prantsusmaa edukamaid ja rahvusvaheliselt tuntumaid näitlejaid. Tema läbimurdeks kujunes 1964. aasta muusikafilm "Cherbourgi vihmavarjud". Karjääri alustas ta juba 50. aastatel teismelisena. Deneuve'i filmidest on tuntud ka "Rochefort'i tüdrukud" (1967), "Viimane metroo" (1980), "Nälg" (1983), "Indohiina" (1992) ja "Tantsija pimeduses" (2000).

Seaduslikus abielus on Deneuve olnud vaid korra: 1965-1972 fotograaf David Baileyga. Tal on seljataga kooselud režissöör Roger Vadimi, näitleja Marcello Mastroianni, operaator Hugh Johnsoni, modelli ja nüüdse teletähe Carlos Lozano ning Canal + moguli Pierre Lescure'iga. Armusuhtest Vadimiga on Deneuve'il poeg Christian Vadim ja kooselust Marcello Mastroianniga tütar Chiara Mastroianni. Näitlejannal on viis lapselast.