"Puuduta mind" - Sirje Presnal; Marika Pruul; Anu Saagim; Kristina Paškevicius
Puuduta mind
7. november 2019, 18:18

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist 

„PUUDUTA MIND“ 104. SAADE | Täna räägime naiste häbist, suhetest, rõõmudest ja kasvamisest (7)

Igal nädalal kostitame sind põneva veebisaatega „Puuduta mind“, kus külalisteks on nõiad, šamaanid, ravitsejad, ufoloogid, haldjad, elukunstnikud, teadlased, koolitajad, hüpnotisöörid ja paljud teised põnevad persoonid. Müstilistele teemadele spetsialiseerunud Õhtulehe ajakirjaniku Sirje Presnali ja Õhtulehe veebi loovjuhi Anu Saagimi seekordse saate külalisteks on väge täis naised - Kristina Paškevicius ja Marika Pruul.  

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs igal neljapäeval kell 18.

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist SIIT!

16. novembril toimub Tallinna Vaba Laval naiste suurseminar “Südametee ja hingelood”

16. novembril astuvad Vaba Laval üles imelised ja ehedad eesti naised, et jutustada oma lugu. Need lood tulevad südamest ja lähevad hinge, need on hingelood südameteest. Naistelt naistele. 

"Iga lugu on omanäoline ja ainulaadne," lubab tantsiv jumalanna Kristina Paškevicius. "Neis lugudes ära tunda nii ennast, oma katsumusi, kui ka soove, unistusi ja õnnestumisi. Naiste lood pakuvad äratundmise kõrval ka innustust, mõistmist, rõõmu ja põnevust. Aitavad astuda sammukese iseendale lähemale, olla tänulik selle eest, mis su elus praegu on ning annavad julgust teha muutusi, mida ammu igatsed."

Üles astuvad ja avameelseid lugusid jutustavad Evelin Ilves, Kristina Paśkevicius, Kadi Kütt, Elina Ojastu, Kaidi Karilaid, Marlen Annabel Kubri ja teised. Ei puudu ka üllatuskülalised!

Seekordne "Puuduta mind" saade on põnev, sest juttu tuleb valikute ja muutuste tegemisest, suhetest, häbist, ärist ja kasvamisest. Kõike seda just naiste mätta otsast vaadatuna. Peale saate vaatamist tunned sinagi ehk rõõmu ja uhkust olla naine, kel väge luua maailma nii enda sees, kui ka ümber. Aitad kindlasti tulevikus muuta maailma paremaks paigaks.

Kes on Kristina Paškevicius?

Kristina Paškevicius

Kristina sõnul on tema unikaalne kunstniku ja terapeudi käekiri inspireeritud tantsust, teatrist, šamanismist, tantrast, idamaistest võitluskunstidest, Jaapani Butoh tantsust, aroomiteraapiast, homöopaatiast, reikist, maagiast, loodusest, tema lastest, meestest ja armastusest.

"Oleme kehastunud siia planeedile Maa just nendesse kehadesse, mis meil parasjagu on ja kogu meie tarkus, andekus, olemus väljendub läbi selle keha. Seega on oluline oma kehaga hästi läbi saada, teda tunda, hoida ja armastada," rõhutab tantsiv jumalanna. 

Kristina on lõpetanud Tallinna Pedagoogikaülikooli tantsujuhtimise eriala. Loonud vabakutselisena koreograafiat, tantsinud ja mänginud Eesti erinevates teatrites ja projektides. 

Marika Pruul: "Võta end sellisena nagu oled, aktsepteeri oma tundeid ja teguviise, siis suudad mõista ka teisi." 

"Eestlastel on palju vanasõnu, nende hulgas ka "jagatud mure on pool muret" ja "jagatud rõõm on topeltrõõm". Arvame sageli, et koht, aeg või inimesed, kellega jagada, ei ole justkui sobilikud. Peame mõnda teemat liiga isiklikuks, et sellest üldse rääkida," räägib Marika Pruul. "Kindlasti on ka olukordi, kus eelistame üldse mitte jagada, sest usume, et jagades kaob kogemuse vägi ning et sõnad kahandavad kogetu erilisust või kogetu kirjeldamiseks sõnadest lihtsalt ei piisa."

Ent üsna tihti hoiab meid jagamast hoopis häbi või süü, et meil millegi või kellegi vastu sellised tunded või mõtted on. Pelgame hukkamõistu ja hinnanguid. Seesugune mõtteviis kõneleb ennekõike sellest, kui sügavalt oleme oma kogemuse või teo juba ise hukka mõistnud ja tunneme piinlikkust ning häbi, et teised võivad sellest teada saada. Selle kõige taga pesitseb hirm olla haavatav, saada ära põlatud, hukkamõistetud ja hüljatud. Häbi hävitab aga empaatia- ja kaastundevõime ning sügavama kontakti ümbritsevate inimestega.

Suutmata võtta ennast vastu sellisena nagu oleme, aktsepteerimata oma tundeid ja teguviise, ei suuda me mõista ka teisi.

Vaata saadet "Puuduta mind" ÕL veebis ja FBs neljapäeval kell 18

Kõiki saateid on võimalik kuulata ja alla laadida hiljem ka Soundcloud'ist SIIT!

"Puuduta mind" - Sirje Presnal; Marika Pruul; Anu Saagim; Kristina Paškevicius Foto: Stanislav Moškov