LordeFoto: AP/Scanpix
Inimesed
5. november 2019, 11:51

Lorde lükkab albumi ilmumise leina tõttu edasi

Uus-Meremaa superstaar Lorde teatas fännidele, et juunis välja hõigatud uus album lükkub edasi - lauljatari koer Pearl suri ootamatult. "Minu jaoks süüdatud valgus on kustunud. Ere energia, mida püüdsin teie edastada, on praeguseks kadunud."

Lorde võttis Pearli eelmisel aastal varjupaigast ja tema sõnul muutis neljajalgne sõber tema elus kõik. "Pearl tõi mu ellu mõõtmatul hulgal rõõmu ja mõtet." Lauljanna ja tema lemmik olid lahutamatud. "Ta magas klaveri all, kui ma mängisin, või olime koos verandal või pargis, kus temast sai kauge-kauge hägune kuldne tähnike rohelisel taustal."

 
 
 
View this post on Instagram

💔 new email sent by ella talking about the loss of her dog pearl. sending love, take all the time you need💘

A post shared by LORDE UPDATES 🛴 (@lordeinfo) on

Lorde'i sõnul oli koer kannatanud elu jooksul paljude tõbede all. Loomaarstid püüdsid probleemidele jälile jõuda ning kõik paistis olevat hästi. "Kuid ühel päeval ärkasime ja ma mõistsin, nagu emad ikka mõistavad, et ta on haigem, kui olime arvanud, ning läheneme punktile, kus Pearli keha ei suuda enam vastu pidada." 

Lorde viis koera arstide juurde. "Tema süda seiskus umbes tunnise vahega kaks korda ja teisel korral ta suri. Hoidsin teda, kui ta lahkus, ja ma tean, et ta teadis, et olen seal."

Pearli surma nimetab staar kirjeldamatult valusaks. Lorde oli aasta otsa kirjutanud uusi laule, kuid nüüd on inspiratsiooniallikas kuivanud. "Tundsin, et Pearl juhatas mind uute ideede poole. Ja nüüd, kus mu ees ei kõnni karjast, läheb vaja aega ja kohanemist, jõudmaks selgusele, milliseks see teos [uus album] kujuneb."