John CleeseFoto: Reuters/Scanpix
Inimesed
1. november 2019, 12:54

Monty Pythonist tuntud John Cleese esineb järgmisel aastal Tallinnas (1)

25. mail 2020 astub Alexela kontserdimajas lavale Briti koomik John Cleese, kes on tuntud sarjast “Fawlty Towers” ja rühmituse Monty Python liikmena.

John Cleese on üle maailma tuntud tänu enda mustale Briti huumorimeelele, mistõttu ei peaks tema viimase tuuri nimi “Viimane võimalus mind näha enne mu surma” kellegi jaoks üllatus olema. Tema tuur on kestnud juba üle viie aasta, vahendab Piletilevi.

Cleese on lisaks tuntud kui kõige kauem elanud Monty Pythoni filmi osaline ja mainimata ei saa jätta ka tema osa telesarjas “Fawlty Towers”. Paljud peavad teda põhjendatult ka modernse komöödia ristiisaks.

Nüüdseks on ta juba 80 aastat vana ja kuigi ta plaanib pärast tuuri pensionile jääda, on ta teravam kui kunagi varem, seda nii huumorimeele kui ka sotsiaalse kriitika poolest. Must huumor ei saa olla täielik, kui piirdutakse ainult sõprade ja perekonnaga ning seekord on tal siht selge.

Viimane Euroopa tuur müüs välja hetkega ja sai kriitikutelt hiilgavaid arvustusi. Nüüd on Cleese'i ja Monty Pythoni Euroopa fännidel võimalus teda lõpuks viimast korda (jälle) näha.

Ilma liigse kisata lõpeb sõu piduliku ning väga tavatu matusekõnega iseendale. Võimalik, et see on tõesti viimane kord, kui teda päriselt laval esinemas näha saab. Kuid võttes arvesse tema visadust ning asjaolu, et tema ema vanuseks oli 101 aastat, on võimalik, et see kõne pole veel kindlasti ajakohane.

Piletid tulevad müüki 4. novembril Piletilevis.