Matti Nykänen 2007. aastal Tallinnas kontserti andmas. Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
1. november 2019, 10:40

Matti Nykäneni tütre ränk lapsepõlv: isa üritas ust maha lüüa! (2)

Matti Nykäneni tütar Eveliina (29) andis nõusoleku mängida isa elust rääkivas lavastuses, mis jõuab publiku ette järgmisel suvel. Ent tema mälestused isa Mattist on vastakad.

Eveliina Mäntykangas rääkis Iltalehtile, et kuigi ta isaga koos ei elanud, kiusati teda mägikotka vempude pärast koolis iga päev. Tütar märgib, et kainena oli Nykänen huumorimeelega ja heasüdamlik, kuid alkohol tõi esile hoopis teistsugused jooned. Eveliina meenutab, kuidas ta kuueaastasena oli külas isal ja tolle uuel naisel Sari Paanalal. Matti hakanud jooma ja laamendama. Tütar pagenud koos Sari tütrega WC-sse peitu.

"Isa üritas ust maha lüüa," rääkis Eveliina Iltalehtile. "Siis tuli politsei, aga politseinikele naeratati armsasti ja öeldi, et kõik on korras."

Oma lapsepõlve on Eveliina pidanud psühhoterapeudi juures vaagima, et eluga edasi minna. Kuid katsumustes on ta karastunud tugevaks naiseks. 

Kui Eveliina sai pärast isa surma telefonikõne Matti kauaselt sõbralt ja mänedžerilt Jussi Niemilt, kes teda Nykäaneni elust rääkivasse lavastusse "Elämä on laiffii" kutsus, vaagis tütar pakkumist öö läbi. Kuid mõte isa mälestuse austamisest näidendiga tundus hea ja Eveliina jäi nõusse. Millist rolli lauluandega ja särav Eveliina kehastab, antakse avalikkusele teada hiljem. "Selles, et ma uusi asju katsetada tahan, paistab isa mõju," kinnitab ta.