Marika VaarikFoto: Teet Malsroos
Teater
1. november 2019, 09:58

Von Krahli ridadesse astus mitu NO99 teatri näitlejat (13)

Eelmisel aastal uksed sulgenud NO99 teatri näitlejad pole istunud, käed rüpes – mitmed neist jätkavad Von Krahli ridades.

Von Krahli kodulehel on näitlejate nimekirja lisandunud Marika Vaarik, Rasmus Kaljujärv ja Jörgen Liik. Samuti liitusid teatriga Ingmar Jõela, Markus Truup ja Lauri Lagle. Viimasest sai Von Krahli Teatri juhatuse liige.

Teater NO99 oli 2005. aastal loodud teater Tallinnas, mille keskmes oli üheksast näitlejast koosnev trupp ja mille kunstilisteks juhtideks olid Ene-Liis Semper ja Tiit Ojasoo. 2018. aasta kevadel teatas teater, et otsustati lõpetada kohviku pidamine ja vähendada teatri töötajate arvu. Ühtlasti tunnistas NO99, et saalid on tühjemaks jäänud. 31. oktoobril 2018 teatati ühises pöördumises, et teater lõpetab tegevuse.

Von Krahli lavastaja Peeter Jalakas sõnas eelmise aasta oktoobris Õhtulehele, et NO99 lõpetamine ei tulnud tema jaoks üllatusena, „Kui tegutsed ühes valdkonnas, oled kursis, mis seal toimub.”

„Kuna see on meile natukene justkui sõsarteater olnud, olime ise tihedalt teatri alguse juures ning Von Krahli inimesed on NO99-ga läbi aegade tihedalt seotud olnud,” lausus ta.