Bulgaaria 2017. aasta eurolaulik Kristian KostovFoto: AFP/Scanpix
Üritused
31. oktoober 2019, 18:21

Tere tulemast tagasi! Bulgaaria osaleb taas Eurovisionil

Mullu jäi Eurovisioni lauluvõistlusest erinevatel põhjustel kõrvale mitu riiki, nende hulgas Bulgaaria. Nüüd on aga kindel, et tuleval aastal näeb neid taas võistlustules, vahendab Wiwibloggs.

Väidetavalt on Bulgaaria ringhääling BNT sõlminud lepingu sponsoriga, kes maksab osalemiskulud. Tavaliselt on osalemistasud jäänud osaleva artisti ja artisti plaadifima kanda. 

Väljaande 24 Chasa andmetel maksab sponsol lisaks osalustasule ka kõik muud kulud - näiteks loo produktsiooni ja muusikavideo, lavaesituse ja isegi Bulgaaria eurotiimi Rotterdami viimise. 

Kuigi summat, mis sellele kulub, pole täpsustatud, pakub väljaanne, et see jääb 204 000 ja 255 000 euro vahele. Sponsorit pole veel avaldatud. 

Väidetavalt teeb Bulgaaria eurotiim koostööd ka eduka Briti produktsioonifirmaga, mis on varem koostööd teinud suurte staaridega, kelle hulka kuulub ka Beyoncé. 

Bulgaaria debüteeris Eurovisionil aastal 2005 ning pääses 9 osalemisaasta jooksul finaali vaid ühel korral. Seejärel peeti kaks aastat pausi ja osaleti taas aastal 2016. Seejärel pääseti kolmel aastal finaali, 2017. aastal jäi Kristian Kostov looga "Beautiful Mess" Kiievis teiseks.