Merilin Taimre Foto: Robin Roots
Inimesed
31. oktoober 2019, 12:10

Paljas Porgand kutsuti kooli heategevuse korras esinema, kuid tema transpordikulu hüvitamine tekitas paksu pahandust (29)

Blogija Paljas Porgand ehk Merilin Taimre on jälle sattunud isevärki skandaali. Nimelt kutsus Saku gümnaasium teda tervisepäeva raames heategevuse korras õpilastele esinema, kuid internetis ringleb säuts, mis väidab, et kõik klassiõpilased peavad maksma 50 eurosenti, et blogija saaks taksoga kohale sõita. Taimre selgitab Õhtulehele, et tegu on siiski heategevusega ja mingist tasust ei ole siinkohal juttugi.

„Homme tuleb venna kooli Paljas Porgand, 8. klassidele loengut või midagi andma. Ja nad pidid kõik 50 senti andma, sest ta tuleb taksoga ja siis põhimõtteliselt peavad ta taksoraha kinni maksma, et saaks edasi-tagasi sõita,“ seisab Twitteri säutsus (tekst loetavuse huvides toimetatud – toim.). Üks kasutaja pakub, et ilmselt palus blogija esinemistasu asemel hoopiski transpordi kompenseerimist, mille kool otsustas lastelt sisse kasseerida.

Taimre selgitab, et tegu oli heategevusüritusega, kus ta lubas osaleda. Samale ajale oli blogijal planeeritud ka reis. „Lükkasin isegi reisi edasi. Klassijuhatajaga oli meil kokkulepe, et kool tasub transpordikulu,“ selgitab Merilin.

Kui blogija säutsu nägi, helistas ta end esinema kutsunud klassijuhatajale, kes oli šokis ja vabandas. „Ta ütles, et kool ise ei tasu transpordikulu, vaid see võetakse alati klassirahast. Eelmine aasta oli esinejaga sama kokkulepe,“ ütleb ta. „Koolil on väga häbi ja homme (neljapäeval, Merilin andis oma kommentaarid kolmapäeval – toim.) kutsutakse erakorraline koosolek kokku. Nad on nii pikalt tahtnud mind esinema saada, veel heategevuslikult, ja nüüd siis juhtus nii…“

"Meil on kahju, et tekkis segadus esineja sõidukompensatsiooniga. Küsimus on asutusesiseselt lahendatud ja õpilased selle eest tasuma ei pea," kinnitab Saku gümnaasiumi direktori kohusetäitja Taavi Vilba Õhtulehele.