"Hommikusöök staariga" Rae restoranis - Märt Koik; Anu Saagim; Rae Restorani juhataja Tanel Ojavere
Inimesed
2. november 2019, 13:26

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Näitleja Märt Koik võtab paljaks ja vabandab Varro Vooglaiu ees (37)

Näitleja, juutuuber ja koomik Märt Koik on see julge mees, kes tegi huumorisaates „Ongi Koik“ nalja Varro Vooglaiu üle. Viimane otsustas seepeale näitleja valeväidete esitamise eest kohtusse kaevata.

Märt ütles ühes oma saates, et Varro Vooglaid tundub olevat heteromees, kes mõtleb rohkem geiseksile kui geid ise. Idee selleks sai ta internetis ringelnud meemist, mille autoriks oli tegelikult Robin Juhkental.

Varro Vooglaid Foto: Alar Truu

Koik tunnistas meie meeleolukal hommikusöögil Rae Restoranis, et oli ka ise noorena tulihingeline homode vastane. „Siis läksin ülikooli, nägin inimesi ja suhtlesin loomulikult ka homodega. Hiljem selgus, et ka minu parim sõber oli homo, kuid ma ei teadnud sellest aastaid. Tegu oli väga toreda inimesega,“ selgitab ta, mis tema vaateid muutis. „Olin veidi nagu Ruuben Kaalep – väga tõsiste väljaütlemistega, aga see tuli sellest, et mul oli väike tutvusringkond ja silmaring oli samuti väga kitsas,“ tunnistab Märt.

Näitleja palub videos Varrolt avalikult andeks ebameeldivuste pärast, mida ta on talle ja võib-olla ka tema perele tekitanud. „Tunnen, et oleme Varroga tegelikult väga sarnased. Me mõlemad seisame mingisuguste ideoloogiate eest, mis on meile kallid, millesse me usume ja oleme valmis nende eest seisma,“ ütleb Koik.

Vaata videot! 

Harju maakohus otsustas 31. novembril mitte rahuldada Varro Vooglaiu hagi ERRi vastu, milles SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhatuse esimees palus rahvusringhäälingut lükkama ümber tema au ja väärikust teotava väära faktiväite ja maksma isiklike õiguste rikkumisega tekitatud mittevaralise kahju hüvitiseks 5000 eurot.

Kohtu hinnangul on vaidlusaluse lausega tegu satiiriga, mille olemuslikke tunnusjooni pole ületatud. "Kohus peab lähtuma satiiri tunnuste hindamisel sellest, kuidas saab avaldatust aru keskmine mõistlik televaataja. Kuidas tundis ennast hageja ehk Varro Vooglaid, mis antud lause puhul ei oma asja lahendamisel määravat tähtsust. Keskmiseks mõistlikuks vaatajaks tuleb kohtu hinnangul lugeda inimese seksuaalse määratluse suhtes neutraalset ja eelarvamustevaba inimest," seisab kohtuotsuses. . 

Harju maakohus leidis, et lause ei ole sellise keskmise mõistliku vaataja arusaamise järgi Vooglaiu suhtes pahatahtlik. "Isegi kui lähtuda sellest, et keskmiseks vaatajaks tuleb lugeda heteroseksuaalset inimest, ei saa kohtu hinnangul ka selline vaataja järeldada, et hageja suhtes oleks käitutud pahatahtlikult. Asjaolu, et tegemist ei ole hageja isiklike õiguste kahjustamise sooviga, kinnitab kohtu hinnangul ka see, et tegemist on nn humoristliku absurdi võtmes esitatud lausega. Samuti ei saa tulenevalt sellest, et antud saade avaldati Eesti Rahvusringhäälingu kaudu, oleks selle keskmine mõistlik vaataja pidanud seal avaldatut võtma mitte satiirina, vaid hageja suhtes esitatava faktiväitena," seisab otsuses. 

Harju maakohus otsustaski, et jätab Vooglaiu hagi täismahus rahuldamata ning lisaks peab mees kandma ka kõik menetluskulud. Märdi huumorisaade „Ongi Koik“ jätkub ETVs täie hooga ka uuel hooajal.  

Märdil on hetkel käsil ka menukas komöödiaetendus „Püksid maha!“, kus mehel tuleb ka päriselt tagumik paljaks võtta.

Mahlases komöödialavastuses "Püksid maha!" saavad kalevipoegadest stripparid. Lavastus põhineb brittide Anthony McCarteni ja Stephen Sinclairi komöödial "Ladies Night".

Rait, Harri, Norman, Urmas ja Boriss on töötuks jäänud "kalevipojad", kellele on majanduskriis eriti halvasti mõjunud. Nad on tublid poisid, kes ei taha leppida ukrainlase palgaga Eestis ega eestlaste keskmiste elamistingimustega Soomes. Pool aastat töötud ja masenduse piiril kõikuvad mehed näevad ühel õhtul pubis lehekuulutust, kus teatatakse briti meesstripparite peatsest esinemisest Eestis.

Olgugi et nad pole just musklimäed ega oska tantsidagi, otsustavad nad rahateenimise ja enesehinnangu tõstmise eesmärgil moodustada kohaliku meesstripparite trupi ning heita seljast kõik riided. Nad kutsuvad end välja õpetama endise tantsijanna Annika (Inga Lunge), kel on samuti tugev põhjus see lootusetuna näiv väljakutse vastu võtta.

"Jaa, see on striptiis, ja need saavad olema paljad mehed, aga siin on veel midagi," ütleb üks näidendi tegelastest, baaridaam Marta (Liina Tennossaar) poiste etteastet sisse juhatades. "Silikooni ja testosterooni täispumbatud välismaalaste asemel astuvad teie ette teie oma mehed, naabrimehed, töökaaslased, Eesti mehed otse tänavalt. See on ehe ja toores Eestimaine liha, parim valik parimatest pealinna poistest!"

Lavastaja Gerda Kordemetsa sõnul võlus teda selle näidendi juures ennekõike just see, et tegemist pole pelga komöödiaga: "Väljakutsuva välise vormi ja koomiliste situatsioonide varjust avanevad viie mehe ja kahe naise inimlikud, vaat et traagilised lood."

Kalevipoegade rollis Kristjan Lüüs, Märt Koik, Nikolai Bentsler, Silver Kaljula ja Mihkel Kallaste. Pööraselt hoogne lavastus “Püksid maha!“ etendub Apollo Kino Ülemiste Teatrisaali lavalaudadel vahemikus 12.10.-19.12.2019.

Pikem intervjuu Märt Koik`iga ilmub juba teisipäevases Õhtulehes!

"Püksid maha" etendus 

Meie einestasime Tallinna vanalinna südames, õdusas Rae Restoranis

Raekoja platsil asetsev 40 kohaline kohvik ja restoran on muinasjutulise vaate ja hea taustamuusikaga koht romantiliseks õhtusöögiks, hea veini nautimiseks, sünnipäevade ja juubelite pidamiseks ja miks mitte ka väikefirmade ürituste korraldamiseks.

"Meie ülesandeks on tutvustada Tallinna ja Eesti parimaid külgi kõigile külalistele, kes siia tulevad," rääkis Rae Restorani juhataja Tanel Ojavere. "Mina küll usun, et suudame iga meie külastaja päeva paremaks muuta,  pakkudes erakordset toiduelamust mõnusalt hubases ja fantastilise ajaloolise asukohaga söögikohas. Pühendame ennast oma külalistele unustamatute hetkede loomisele, hellitades neid hõrgutavate roogade ja maitsvate kookidega, mida valmistame ise. Samuti leiab meie menüüst spetsiaalselt valitud veinid, oivalise kohvi ning loomulikult ka sõbraliku ja professionaalse teeninduse."

Restorani bravuurikaimaks roaks on kindlasti grillitud tallekarree punaveini-trühvlikastmega.