Kit Harington ja Emilia Clarke menusarjas. Foto: AP/Scanpix
Tele
30. oktoober 2019, 10:05

HBO andis rohelise tule „Troonide mängu“ eellooks

USA telefirma HBO teatas, et tema populaarseim seriaal „Troonide mäng“ saab eelloo, mille pealkiri on „House of the Dragon“.

Uue sarja tegevus hargneb umbes 300 aastat enne „Troonide mängu“ sündmusi ning kajastab Targaryeni dünastia ja Westerose algaegu. Produtsentideks on „Troonide mängu“ alusteose „Jää ja tule laul“ autor George R. R. Martin ja Ryan Condal. Viimane kirjutab ka stsenaariumi. Pilootosa ja ülejäänud osad lavastab Miguel Sapochnik. New York Posti andmeil on esialgu plaanis kümme osa.

BBC Newsi teatel saabus teade vaid paar tundi pärast seda, kui esmalt välja kuulutatud „Troonide mängu“ eelloole, milles pidi mängima Naomi Watts, tõmmati väidetavalt kriips peale.

Alles tänavu juunis oli Watts lubanud, et tema uus seriaal, mida George R. R. Martin ja tippstsenarist Jane Goldman parajasti kirjutavad, täidab fännide kõik lootused.  "Olen väga elevil, mu ihu on üleni kananahal," rääkis näitlejanna, lisades, et kokku on pandud väga vinge tiim.  Uut lugu mõtlesid parajasti välja "Troonide mängu" looja George R. R. Martin ja tippstsenarist Jane Goldman.

Wattsi tegelaskuju detaile hoiti saladuses, kuid tegu pidi olema karismaatilise seltskonnadaamiga, kes varjab sünget saladust.

Telefirma HBO teatas mullu, et uue sarja pilootosa põhineb Martini ja Goldmani (“Kick-Ass: Uus superkangelane“, „Kingsman: Salateenistus“) kirjutatud lool. Stsenaariumi autoriks pidi saama Goldman. „Troonide mängu“ eellugu jälgib maailma allakäiku kangelaste kuldajastust süngeimasse tundi. „Vaid üks on kindel: Westerose ajaloo võigastest saladustest ebalaste tõelise päritoluni, Ida mõistatustest legendaarsete Starkideni ... See on hoopis teine lugu kui see, mida me teame,“ kruvis HBO oma pressiteates pinget üles.