David Benioff ja D.B. Weiss Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
29. oktoober 2019, 11:00

„Troonide mängu“ stsenaristid hülgasid „Tähesõdade“ triloogia

„Troonide mängu“ stsenaristid David Benioff ja D. B. Weiss on teatanud, et taanduvad Disney Lucasfilmi tulevasest „Tähesõdade“ triloogiast. Tandem toob põhjuseks Netflixile antud lubaduse, mistõttu nad on sattunud ajahädasse.

Benioffi ja Weissi lepingust Disney Lucasfilmiga teatati 2018. aasta veebruaris suure kära saatel. Kokkuleppe kohaselt pidi tandem kirjutama ja produtseerima kolm uut „Tähesõdade“ filmi, vahendab The Guardian. Filmide tegevus pidi hargnema väljaspool saaga pealiini, mis jõuab lõpule tänavu detsembris filmiga „Skywalkeri tõus“.

Ehkki „Troonide mängu“ finaal sai nii publikult kui kriitikutelt palju nahutada, kirjutas väljaanne Deadline, et Benioffi ja Weissi kosib lausa kuus stuudiot. Augustis soostusid mehed HBO-st lahkuma ning Netflixi hõlma alla asuma. Kuulu järgi lubas voogedastusfirma neile selle eest 200 miljonit dollarit.

Sellele lepingule tandem nüüd viitabki. „Päevas on ainult teatud arv tunde ja tundsime, et ei suuda „Tähesõdadele“ ja Netflixi projektidele korraga täiest hingest pühenduda,“ seisab Benioffi ja Weissi avalduses. „Nii et taandume kahetsustundega.“ 

Lucasfilmi president Kathleen Kennedy avaldas lootust, et imelised jutuvestjad Benioff ja Weiss saavad siiski millalgi „Tähesõdadele“ keskenduda. Mis saab kõnealusest triloogiast, seda Lucasfilm ei teatanud, kuid „Tähesõdade“ fännid tühjade pihkudega ei jää: Lucasfilmil on plaanis veel teinegi triloogia, mille väntab „Viimaste jedide“ lavastaja Rian Johnson. Lisaks jõuab voogedastusfirmas Disney + 12. novembril vaatajateni "Tähesõdade" sari "The Mandalorian", mille treilerit Lucasfilm juba esitleb.