Nete TiitsaarFoto: Teet Malsroos
Inimesed
28. oktoober 2019, 13:37

Nete Tiitsaar kirjanik Katrin Pautsi kriitikast: kõigil on oma arvamus (1)

Katrin Pautsi karmist ütlemisest pole puutumata jäänud ka poetess Nete Tiitsaar. Selle asemel, et kritiseerimist vaikselt taluda, otsustas Nete anda  vastulöögi.

Pauts kirjutas sotsiaalmeedias postituse, milles kritiseerib Tiitsaart. "Maailmas võtab võimust realititelevisioon ja et asjad on õhus, siis sama võnke tulemusena on kultuurimaastikule naasnud paljas naiskirjanik (viimati nägime alasti kirjanikke Kroonikas just realiti esimesel kuldsel ajajärgul)."

Nete ei jäänud Pautsile vastust võlgu: "Me lausume teineteisele sõnu / mille tähtedes on rohkemat kui sõnad / nad helendavad kaua kui / oskad neid hinnata / ka tumedas taevas / kui nad langevadki / jääb üle vaid soovida / et nad saaksid täituda / armastusega," kirjutab poetess Instagrami story's, kuhu juurde on lisatud pilt, kus naine istub oma raamatu ja veiniklaasiga aknalaual, vaatab kaamerasse ja näitab keskmist sõrme.

Tiitsaar sõnab Kroonikale, et luuletaja võtab kõigi ees nii enda kui ka teiste hinge alasti. "Kõigil on oma arvamus, aga minu jaoks tähendab kriitika, et siit on võimalik inimhing veel sügavamaks muuta, kui lasta seda kaunite kunstide maailmas puudutada. Lisaks mõjub see minu loomingulisele poolele alati värskendavalt. Kõike mida mulle öeldakse võin kasutada luules. Ma ei poolda tüli, aga oleneb kuidas võtta... mina ütlen, kirega!" lausub poetess ja lisab, et soovib Pautsile palju armastust ja empaatiat.

Refereeritud artikli täistekst Kroonikas.