Ott LeplandFoto: Tiina Kõrtsini
Tele
27. oktoober 2019, 10:41

Hollandi vanahärra varastas Leplandi euroloo ja väidab, et see on tema oma

„Ma ei tea, see on minu puhul olnud selline sisetunde küsimus. Ma arvan, et see pole päris selline... Kui ma tahaks minna uuesti „Eesti laulule“, siis selle loo puhul ma ei tunne, et see oleks nii hea,“ sõnas laulja Ott Lepland „Hommik Anuga“ saates oma uuest loost rääkides.

„Eelmine kord läks ju täitsa kenast,“ sõnas Lepland. „Selliste asjade puhul on alati see, et sa hakkad natukene, mitte kahtlema, aga sul on see väike kahtlus, et kui ma teist korda lähen, äkki ma jooksen lati alt läbi,“ selgitas mees. Siiski arvas ta, et soovib kindlasti kunagi veel „Eesti laulust“ osa võtta.

Looga „Kuula“ on aga üks kummaline lugu. Nimelt on üks hollandlasest vanahärra selle sisse laulnud ja väidab nüüd, et see on tema lugu. „Üks hollandis elav eestlane kirjutas mulle, et neil on üks vanahärra, kes selle loo sisse laulis," rääkis Lepland. Kas tegemist on loo otsetõlkega või on vanahärra uued sõnad kirjutanud Lepland ei tea, sest ei saa loost aru. Mis seisus segane lugu hetkel on, Lepland samuti ei tea. 

Uut lugu „Kõik mis hea“ käis Lepland produtseerimas Londonis maailmakuulsa produtsent Mo Hausleriga. „Ma arvan, et Eestis on ka kindlasti väga häid produtsente. See pole tehtud sellise suunitlusega, et siis ma kedagi ei leia. Ma lihtsalt mõtlesin, et minu enda muusikalises helikeeles oleks vaja värsket hingamist,“ sõnas Lepland.

„Mina olen küll rahul. Ja mis peab nentima, see kõik maksab sama palju kui Eestis. Ma ei ole sinna investeerinud metsikuid summasid,“ sõnas mees. Õige tulemuseni jõudmiseks tuli tal seda sisse laulda 50 korda. „Ma ise polnud rahul. Olen oma vokaali osas muutunud hästi kriitiliseks,“ põhjendas ta.

Lisaks laulja tööle, käib Lepland WAF koolis õpetamas. Kuigi lauluõpetajaks ta ennast ei pea, aitab ta noortel lauljatel leida enesekindlust. „Ma ei õpeta teisi inimesi laulma, pigem annan tehnilisi õpetusi, et nemad saaksid oma laulu kindlamini laulda,“ sõnas ta.