Felicity Huffman koos abikaasa William H. Macyga väljumas 13. septembril Bostoni kohtumajast, kus talle oli ette loetud kohtuotsus. Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
26. oktoober 2019, 10:00

Felicity Huffman pääses ennetähtaegselt vanglast (1)

USA näitlejanna Felicity Huffman, kes oli oma vanema tütre altkäemaksu abil ülikooli saanud, pidi 14 päeva pikkusest vabadusekaotusest ära istuma vaid 11.

"Meeleheitel koduperenaiste" täht (56), kes oli karistuse kandmist alustanud 15. oktoobril, vabanes sel reedel, ehkki pidanuks trellide taga istuma pühapäevani.

USA võimude teatel on näitlejanna ennetähtaegne vabastamine tavaline vangide puhul, kes peaksid vabadusse pääsema nädalavahetusel.

Huffman andis 15 000 dollarit meelehead heategevuse sildi all, et tema tütar ülikooli pääseks. Huffman valetas, et tütrel on terviseprobleem, mistõttu neiule anti sisseastumiseksami õiendamiseks lisaaega. Salasepitsusega seotud ülikooliametnik parandas vargsi ka tüdruku eksamivead.

Üleriigilise pistiseskandaaliga on seotud ka telesarja "Lastega kodus" näitlejanna Lori Loughlin, kes maksis oma tütarde pääsemise eest nimekasse ülikooli väidetavalt 500 000 dollarit pistist. Ta pole end süüdi tunnistanud ning teda ähvardab ilmselt aastatepikkune vangistus.