„Raivo Järvi. Kõike muud kui kukupai“ raamatuesitlusFoto: Viktor Burkivski
Inimesed
25. oktoober 2019, 15:42

PILDIGALERII | Südamlik raamatuesitlus „Raivo Järvi. Kõike muud kui kukupai“

Kirjastus Pegasus esitles neljapäeval, 24. oktoobril Viru Keskuse Rahva Raamatu kohvikus raamatut „Raivo Järvi. Kõike muud kui kukupai“.

Õhtut juhis Toomas Luhats, kes koos raamatu autori Piret Kooli ja Richard Järviga meenutasid Raivo Järvit ja rääkisid raamatu valmimisest.

Piret Kooli kirjutatud raamat «Raivo Järvi. Kõike muud kui KUKUPAI» avab ka armastatud kunstniku eraelu, mida on pikki aastaid katnud saladuseloor.

„See, kuidas Piret Kooli seda kirjutas, oli nii lihtne. Minu esmane skeptilisus oligi, et kas siin hakatakse maakeeli musta pesu tuulutama, aga ei, see oli kõik näitamaks, milline inimene oli ta väljaspool poliitiku- ja kunstnikuelu, milline oli Raivo Järvi inimesena,“ rääkis Raivo poeg Richard-Erik.

Richard-Erik ütleb, et sai tänu raamatule oma isa kohta väga palju teada. „Kohati oli mul lausa piinlik, kui Piretiga koostööd tegime. Ta küsis mult teatud küsimusi ja mõtlesin, et ei oska isegi vastata. Mis oli kõige hämmastavam, mis ei puutunud isa elusse – just tema isa, ema ja onu elulugu oli nii põnev, et mul oli kohati tunne, nagu loeksin külma sõja aja aegset spioonipõnevikku.“

Vaata pilte südamlikult raamatuesitluselt!