2020. aasta Eurovisioni tegevprodutsent Sietse Bakker (vasakult teine) 30. augustil, mil teatati, et tuleva aasta lauluvõistlus leiab aset Rotterdamis. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
25. oktoober 2019, 09:39

Selgus 2020. aasta Eurovisioni tunnuslause (1)

Järgmisel aastal Hollandis Rotterdamis toimuva 65. Eurovisioni lauluvõistluse teema ja tunnuslause on "Open Up" ehk "Avage end".

2020. aasta lauluvõistluse tegevprodutsent Sietse Bakker seletas Eurovision.tv teatel, et lause on meelega lahtine. "Avage end üksteisele. Avage end muusikale. Avage end Rotterdamile. Avage end ... millele aga soovite!" seletab ta ja kutsub üles sloganit omal moel lõpetama. "Nii õppime üksteist paremini tundma."

Eurovisioni kauane peaprodutsent Jon Ola Sand peab 2020. aasta lauluvõistluse teemat ja sloganit ülimalt paslikuks. "1956. aastal said võistlust vaadata ainult seitse riiki, aga nüüdseks oleme end avanud kogu Euroopale, Austraaliale ja voogedastuse kaudu ka kogu maailmale. Eurovisioni lauluvõistluse väärtused on universaalsus ja kaasamine ning meie uhke traditsioon: ülistada muusika kaudu mitmekesisust. Nüüd võime lisada uue väärtuse - avatuse."