Ivo LinnaFoto: Tiit Tamme
Inimesed
23. oktoober 2019, 11:29

Ivo Linna põdes aastate eest rängalt grippi: testamenti tegema ei hakanud, aga nali see küll polnud (43)

„Tont seda teab, kust ma selle viiruse sain,“ sõnas armastatud laulja Ivo Linna, meenutades telesaates „Õhtu!“, kuidas ta põdes paar aastat tagasi grippi. „Olingi Muhus, pidin tulema Tallinna. Sõidan ja tunnen, kuidas uimane ja udune olek.“

Kui Ivo jõudis koju, ütles naine, et ta on teist nägu kui tavaliselt. Otsaesist katsudes oli tunda kõrget palavikku. „Palavik oli juba üle 39 kraadi,“ meenutas Linna, kellel samal õhtul pidi olema mäng, aga sinna polnud ta suuteline minema. „Siis läks kohe joonega hullemaks! Kõik kondid valutasid, köha, nohu. Ühesõnaga kogu pakett,“ sõnas Linna.

Laulja tunnistas, et oli varasemalt suhtunud vaktsineerimistesse hoolimatult ega mõelnud sellele pikemalt. „Aga siis oli ikka see hetk, kus ma olin nii haige, nii haige ja pärast seda ma sain aru,“ sõnas Ivo, kes on sel aastal lasknud ennast vaktsineerida. „Meie kliima, sügis, see on märg ja nutune,“ nendib ta.

Linna poeg Robert Linna oli tollal isa pärast väga mures, sest polnud teda nõnda kehvas seisus varem näinud. Korra mõtles sellelegi, et äkki on see hetk käes, kus isal tuleb muusikupillid kotti panna.

„Selline tunne oli, et mitte üks koht ei ole terve,“ meenutas Ivo. Kuigi see väga halb tunne läks paari päevaga üle, oli gripi algusaeg tema sõnul jube. „Ma muidugi ei mõelnud, et kohe nüüd hakkan testamenti tegema või ära surema, aga see nali küll ei olnud,“ sõnas ta.