Foto: TEET MALSROOS
Inimesed
29. august 2020, 10:32

Kolm disainiküsimust Indrek Ojarile

Näitleja Indrek Ojari tunnistab, et kuigi tema enda kodus disainesemeid väga ei leidu, siis erilise uhkusega kannab ta oma Muhu kampsunit. 

Mis on disain sinu jaoks?
Disain tähendab mulle eristumist suuremal või vähemal määral laiatarbekaubast. Hea disaini tunnus on sobitumine keskkonda, see väljendab omanäolisust, isikupära, kvaliteeti.
Leian, et Eesti disainil on oma koht nii kodumaal kui ka väljaspool Eestit. Silma on hakanud nii mööbel, aksessuaarid, ehted kui ka rõivatööstuse kaubamärgid. Märkimisväärseks võib pidada folklooriteemalisi või muidu Eesti kultuurile omaste tunnusjoontega disaintooteid.

Milliseid kodumaiseid disainitooteid ise kasutad või kannad?
Minu enda kodus vist kahjuks Eesti disain ei domineeri, aga paar lipsu ja ülikonda leiab kapist kindlasti. Ise olen uhke Muhu kampsuni üle, mida kannan ka pidupäevadel sageli.

Sinu viimatine disainielamus?
Raske on kohe midagi välja tuua viimati kogetust, aga näiteks süda läheb alati soojaks, kui on põhjust Tallinna lennujaama külastada. Disain on kindlasti loominguline valdkond. Looming on inimest tervendav ja õilistav tegevus, mille väljundist saab ideaalis kasu ka tarbija.