Kaia Triisa ja Koit ToomeFoto: Aldo Luud
Inimesed
22. oktoober 2019, 16:04

PULMAKELLADE OOTEL: millised eesti staarid on jäänud pikalt kihlusaega pidurdama (1)

Kihlumine on tore traditsioon, mis paneb südame kiiremini põksuma ja ootama elu üht tähtsaimat päeva. Pikaks veninud kihlusaeg tekitab aga küsimuse, millal ometi helisevad pulmakellad. Õhtuleht reastas tuntud eestlased, kes ei ole kihlumisest veel abieluranda jõudnud.

Möödunud aasta augustis selgus, et jurist ja 2016. aasta presidendikandidaat Allar Jõks ning loodusmuuseumi direktor Heidi Vilu on kihlatud. Jõks ja Vilu ilmusid esmakordselt paarina avalikkuse ette 2011. aasta kevadel, Eesti aasta ettevõtja ning elutööpreemia laureaatide väljakuulutamise pidulikul üritusel. 2018. aasta oli paari jaoks kindlasti erakordne: aprillikuus nägi ilmavalgust Allari ja Heidi esiklaps, kes sai nimeks Herman.

Jutud abielu ümber on käinud ka varem. 2016. aastal, kui Jõks kandideeris presidendiks, avaldas ta Delfi ja Eesti Päevalehe toimetuses aset leidnud presidendikandidaatide debatil ajakirjanik Ingrid Veidenbergi küsimusele vastates, et temast saaks kahtlemata president, kes on ametlikult abielus.

Allar Jõks ja Heidi Vilu Foto: Erlend Štaub

Aasta tagasi ehk 22. oktoobril 2018. aastal jõudis kätte kauaoodatud hetk, kui laulja Koit Toome ja jumestuskunstnik Kaia Triisa kihlusid. Paar andis suursündmusest teada sotsiaalmeedias. Kaial ja Koidul on kaks last – 2008. aastal sündinud Rebecca ning mullu ilmavalgust näinud Richard. Nad on koos olnud 12 aastat. Kaia jagas aasta hiljem Instagramis ka fotomeenutusi kihlumispäevast. 

 
 
 
View this post on Instagram

#yearAgo❤️ @dubai 🤩💍#happuPuppy @koittoomeofficial

A post shared by KAiA TRIISA⭐️ (@kaiatriisa) on

Lauljanna Lenna Kuurmaa ja tema kallim, Endla teatri näitleja Lauri Mäesepp kihlusid Lapimaal puhkusel olles tänavu jaanuari alguses. Lauljanna postitas Instagrami foto, kus tal on kihlasõrmus sõrmes, koos kommentaariga: "That's us. Here we are. Ready to take on the world." (Need oleme meie. Siin me oleme. Valmis maailma vastu võtma – ingl. k.).

Eesti korvpallikoondislane Siim-Sander Vene kihlus 2018. aasta novembris pikaaegse elukaaslase Ele-Riin Tammikuga. Kihlusele vihjas Tammik Instagramis, kuhu lisas foto uhke sõrmusega.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @eleriintammik on

Rõõmu-uudist kihlusest jagas möödunud aasta oktoobris ka modell Sandra Daškova, kes ütles jah-sõna ettevõtja Roone Roostile. Sandral ja Roonel on ka kaks tütart – kolmeaastane Adriana ning möödunud aastal ilmavalgust näinud pisitütar. 

Juunis kihlus muusik Tanel Padar oma kallima Lauren Villmanniga. Imelisest sündmusest andis Tanel teada sotsiaalmeedias. „Kui oled mitu kuud planeerinud, et teed seda 30. juunil... aga lihtsalt õige hetk otsustab saabuda mitu päeva varem... esitlen teile oma kihlatut,” kirjutas Padar Instagrami pildi juures.

Tanel ja Lauren näitasid end esmakordselt koos avalikkuse ees mullu novembris, kui nad käisid Saku suurhallis vaatamas Anett Kontaveiti ja Kaia Kanepi tennisematši. Kihlatute ühine tütar nägi ilmavalgust 26. augustil ning sai nimeks Linda.