Iggy PopFoto: Markus Mikk
Saund
22. oktoober 2019, 10:08

VIDEO | Iggy Pop: suitsetasin ämblikuvõrke, et pilve jääda

Pöörase minevikuga Iggy Pop käis külas Briti jutusaates, kus tunnistas, et on igapäevaelus väga konservatiivne.

Iggy, kelle kodanikunimi on James Newell Osterberg Jr, pole üllatunud, et ta veel elavate hulgas on. "Kõik inimesed arvavad, et nad elavad igavesti," jääb 72aastane mees positiivseks.

Artist meenutab saates ka oma pöörasemaid aegu, näiteks pistis ta kunagi kaifi otsingul keele elektrirongi trafosse. "Proovisin kunagi ka ämblikuvõrke suitsetada. Pead ju kuskilt alustama," naerab ta ja ütleb, et tegu ei olnud meeldiva kogemusega.

Olgugi, et Iggy Pop on äärmustesse läinud, teab ta alati, millal tagasi tõmmata. "Olen igapäevases elus väga konservatiivne tüüp, näiteks lähen vara magama," muigab ta.

Mees meenutab saates ka lähedast sõpra David Bowiet. Intervjueerija püstitab teooria, et ehk sai Bowie Iggy käest rohkemgi, kui ise talle andis - õige varsti pärast nende tutvumist kehastus David ju oma kuulsaks Ziggy Stardustiks. Kuid Iggy jääb oma panuse suhtes tagasihoidlikuks. "Davidiga kohtumise ajaks olin Iggyna esinenud neli aastat. Iggy ei oleks ilma selle muutuseta kuhugi jõudnud. Arvan, et suutsin just tänu tema abile edasi minna. Kes selles suhtes mida võttis või tegi pole nii oluline kui see, et kõik olid üksteisele kasulikud ja rahul."

Bowie ja Iggy jagasid omal ajal suisa Berliinis korterit. "Seal oli müür, mis hoidis kõik jobud eemal," naljatab ta, mis teda linna juures võlus. "Parkimisega polnud ühtegi probleemi, sest linn oli ehitatud miljonitele inimestele, aga seal elas tollal ainult 700 000 inimest."