Mariliis Jõgeva Foto: Erlend Štaub
Ilu ja mood
21. oktoober 2019, 18:01

INTERVJUU | Mida võtta, mida jätta – fashionista Mariliis Jõgeva põhjalik kokkuvõte Tallinn Fashion Weekist! (8)

Tallinn Fashion Week on selleks aastaks taas lõppenud. Kuidas võiks Eesti moemaailma tähtsaima nädala kokku võtta? Kas kodumaised disainerid üllatasid sel aastal uudsusega või olid kollektsioonid möödunud aastatele tagasi vaadates vaid koopiad? Uurisime arvamust fashionistast lauljatar Mariliis Jõgevalt, keda võib igal aastal Tallinn Fashion Week moenädalal alati esireas kohata.

Mariliis, kas oled Tallinn Fashion Weekil igal aastal kohal käinud?

Olen ikka püüdnud igal aastal kohal olla. Minu kunagine õpetaja EKAst Vilve Unt on alati mind oodanud oma show`dele, samamoodi Perit Muuga. Nädalavahetusega on keerulisem, kuna siis on esinemised. Nii läks ka sel aastal. Reedel-laupäeval läks küll kiireks, kuid õnneks jõudsin kõik show'd vaadatud, mida ootasin.

Kas jälgid ka välismaa Fashion Week`i kollektsioone või tunned pigem huvi just Eesti moeloojate vastu?

Oi, ma jälgin ikka välismaa moesuundi ka. Moemaailm on minu jaoks nii põnev ja kogu aeg tuleb ju nii palju uut ja põnevat peale, et aina vaata ja imesta. Võrreldes välismaa suuremate moeüritustega, siis esitlused jäävad välismaa omadele päris korralikult alla ja siin on arenemisruumi päris kõvasti. Mõned kollektsioonide esitlused, mida tõesti põnev vaadata oli, olid sel korral Tanel Veenre, Perit Muuga ja Tallinn Dolls show'd."

Tanel Veenre

Võrreldes eelmise aastaga - kas sel korral jäi rohkem silma outfit`e, mida ka endale soetaksid?

Võiks öelda, et palju asju, mida mina selga paneks oli Gita kollektsioonist. Tema stiil haakub hästi minu omaga ja uues kollektsioonis oli mitu outfit`i millega ma esinema läheks. Minu suund on ikka veidi urban ja ma usun, et see vee niipea muutumas ei ole.

TFW - Tallinn Dolls Foto: Erlend Staub

Muidugi Tallinn Dollsil oli palju litritega lahedaid kleite, üks hõbedane seelik ja jakk, mida Grete Paia kandis ja need ülimalt efektsed peaehted ma paneks kohe endale pähe. Ma armastan peavõrusid. Võrreldes eelmise aastaga ongi väga selgelt näha, et disainerid on võtnud pigem eesmärgiks luua kollektsioone, mis sobivad igapäevaseks kandmiseks.

Eelmisel aastal eristus iga kollektsioon ja jäi meelde väga omanäoliste joonte poolest, ehk iga teos kandis seeläbi väga kindlat eesmärki. Selliseid loodan igal aastal enda jaoks leida, mis just laval kasutust leiaksid. Sel aastal selliseid WOW-emotsioone pigem ei olnud. Fashion Weekist oleksin oodanud just kollektsioonidele mõeldes palju julgemaid valikuid, mis tõesti paneks pead pöörama."

Mis disainerite riideid võib sinu riidekapist leida?

Minu kapis on palju Yohji Yamamoto riideid ja jalanõusid. Väga kift Jaapani disainer, kes koostöös adidasega teeb vingeid tosse. Lemmikud! Veel meeldivad mulle sellised brändid nagu Off-White, olen kohe soetamas uut käekotti. Mul on neid asju ikka kappi kogunenud ajaga. Eesti disainerite asju mul väga polegi, aga see ei tähenda, et need mulle ei meeldi. Minu kapis on ka väga palju kiirmoe brändide asju. Bershka, Zara jt. Ma armastan erinevaid brände omavahel kombineerida just nii, et tulemus oleks vinge.

Mariliis Jõgeva