Saund

GALERII | Mašina Vremeni andis Tallinnas uhke juubelikontserdi (3)

LISA KOMMENTAAR

Siinsete22. oktoober 2019, 07:09
okupatsiooni jäänukite traagika on selles,et siia saabusid šarikovid,venemaale jäid aga päris venelased.See oli kontingent,kellele läks hästi peale nõukogude ideoloogia.Näiteks igasugused komsomoli ehitustele minejad,kes ei kujutanud endale ettegi,et siin oli enne eraldi riik,mis oli nende kodumaast hoopis arenenum.Samuti sõjaväelaste perekonnad,kes ei kasvatanud endale kusagil juuri alla,sest juba oli tarvis minna uude teenistuskohta.Taolised tegelased olid nõukogulastele väga sobiv kaader ja nüüdki võib näha,kuidas siinsed venelased näevad Eestis enamasti ainult halba,erinevalt venemaalastes
5. kolonn 21. oktoober 2019, 11:13
Seda on väga hea lugeda, kuid kui kuidagi suudaks sisendada siin elavatele sadadele tuhandetele sovettidele, et kui nad soovivad Eestist oma kodumaaks pidada, peavad nad lõpuks ka ise midagi tegema hakkama, et Eestit endale lähemale tuua. See, et nad siiamaani ei taha teada, kus riigis nad tegelikult elavad ja mis on nende osa Eesti okupeerimise kindlustamisel, ei mujuda tõsiasja, et nad on Vene impeeriumi 5. kolonn, nimetagu nad ennast ise kuidas soovivad. Minu jutt ei puuduta Eestile lojaalseid vene kodukeelega, kuid Eesti Vabariiki austavaid ja eesti keele selgeks õppinud inimesi.
Lorenz22. oktoober 2019, 07:27
Lisaks vene keelt kõnelevatele sovettidele on meil sama palju eesti rahvusest sovette. Kummalisel kombel peavad nad ennast räusates ja vastu rinda tagudes rahvuslasteks, õigeteks eestlasteks. Andrei on tõeline vene hing , selle parimas tähenduses ja kui ta Tallinna juba tuleb, poleks paha , kui ta ka siia jääks.