Jan UuspõldFoto: Alar Truu
Inimesed
17. oktoober 2019, 18:07

Jan Uuspõld kiusamisest: lasteaed oli üks jõhkramaid perioode mu elus (31)

"Olin seinaäärne. Olin väga flegmaatiline ja mind ei huvitanud üldse teistega koos esinemine. Hoidsin neist kõrvale ja ma ei olnud üldse seltsiv. See oli üldse üks väga halb aeg minu elus ja seal küll ei avaldunud minu oskused esineda," meenutab Jan Uuspõld "Vikerhommikus" oma lasteaias käimise perioodi.

"Arvan, et see oli üks jõhkramaid perioode mu elus, minuga ei käitutud seal hästi. Ma ei võtnud eriti millestki osa," tunnistab ta.

Uuspõld ütleb, et kiusamine on lasteaias alati olnud, sest lapsed ongi vägivaldsed. Aja jooksul selgub, kes juhtub kiusatavaks ja kes kiusajaks. "Mina juhtusin kiusatav olema, just lasteaias. Ma tean, mida see tähendab."

"On olnud ka küsimus, mis eas on inimene tavaliselt kõige vägivaldsem - see on kuskil kahe ja nelja aasta vahel," ütleb näitleja.

Uuspõld meenutab, et kiusamist tuli ette ka koolis. "Siis sattusin muidugi teise leeri. Pean ütlema, et kiusaja on palju hullem olla ja seda pärast meenutada ja seedida."

"Kiusatav ei julgegi abi paluda. Ta mõtleb alati, et ta saab hakkama ning tuleb hetk, mil ta saab ennast kehtestada. Usun, et kui oleksin [olukorrast] rohkem teada andnud, siis oleks võib-olla suudetud midagi teha," räägib ta.