Michael ja Cameron Douglas 2018. aastal. Foto: AP/Scanpix
Inimesed
17. oktoober 2019, 15:19

Michael Douglas kaotas narkomaanist poja suhtes lootuse (3)

Michael Douglase poeg Cameron annab 22. oktoobril välja mälestusteraamatu, milles meenutab teismeeas alguse saanud ränka uimastisõltuvust, üleminekut narkoärile ning ligi kaheksa-aastast vanglakaristust.

Cameron (40) sattus kokaiini ja heroiini lõksu juba teismelisena. Algul pruukis ta alkoholi ja kanepit, siis läks üle kangemale kraamile. 25aastaselt süstis staaripoeg endale kokaiini vahepeal lausa kolm korda tunnis. Uimastiraha hankimiseks asus ta narkootikumidega äritsema.

2010. aastal mõisteti talle uimastitega hangeldamise eest viieaastane vanglakaristus, ent sellele lisati veel viis aastat, kuna Cameron oli lasknud endale trellide taha narkootikume smugeldada: naisadvokaat toimetas seda talle rinnahoidja, pruut elektrilise hambaharja sees.

75aastane Oscari laureaat Michael ütles ajakirja People intervjuus, et ühel hetkel kadus ta oma vanema poja suhtes lootus. "Elust sai kriiside jada. Arvasin, et jään temast ilma."

Vangis istus Cameron ligi kaheksa aastat, neist kaks üksikvangistuses. Ta vabanes 2016. aastal, on nüüdseks saanud isaks ning tahab teisi sõltuvustega maadlejaid aidata. Tema mälestusteraamat kannab pealkirja "Long Way Home" ("Pikk kodutee"). 

Douglaste suguvõsas on sõltuvused sagedased olnud: Michael maadles alkoholismi ja seksisõltuvusega, tema noorem vend Eric suri 46aastaselt üledoosi. Cameron on püüdnud analüüsida, miks ta ise uimastisohu vajus. Oma roll olnud üksildusel - üha kuulsamaks saav isa Michael oli tihti ära, ema Diandra - Douglase esimene abikaasa - väga noor. "Üritasin vast elust sotti saada ja enda jaoks kohta leida."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cameron Douglas (@cameronmorrelldouglas) on

People'i avaldatud katkendis kirjutab Cameron, kuidas isa tahtis temaga distantsi hoida, kartes, et poeg võib avaldada halba mõju tema ja Catherine Zeta-Jonesi lastele Dylanile ja Carysele. "Mul on väikesed lapsed ja naine, keda ma kaitsma pean," olnud isa sõnad. "See pole nende suhtes aus."

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cameron Douglas (@cameronmorrelldouglas) on

Cameron küsinud seepeale, kas isa teda enam ei armasta.

"Muidugi armastan ma sind, Cameron. Aga ma ei kavatse sinuga suhteid hoida, sest ma arvan, et sa sured. Ma olen selle pärast terapeudi jutul käinud ... Ma arvan, et sa saad üledoosi või keegi tapab su ära või tapad ise kellegi. Ma püüan selleks vaimu valmis seada."