Leah Bracknell 2016. aasta oktoobris. Foto: VIDA PRESS
Inimesed
17. oktoober 2019, 13:05

Populaarne briti näitlejanna suri kopsuvähki

16 aastat Briti seebiooperis "Emmerdale" mänginud Leah Bracknell, kellele kolm aastat tagasi oli diagnoositud neljanda staadiumi kopsuvähk, suikus igavesele unele.

55aastase Leah' surmast teatas tema mänedžer, kelle sõnul oli Zoe Tate'i osatäitja surnud juba septembris.

Kui Bracknellil 2016. aasta sügisel vähk avastati, andsid arstid talle vaid kaheksa kuud elulootust. Haigestumine oli seda rängem šokk, et Leah ei suitsetanud, oli taimetoitlane ja tegutses näitlemise kõrvalt joogatreerina.

Vapper staar pidas arstide abil vastu siiski tervelt kolm aastat ning kirjutas populaarset blogi, kus hoidis fänne oma eluga kursis. Viimase sissekande tegi kahe lapse ema tänavu 21. veebruaril. Pikas kirjutises tõdes Leah, et tundis end viimati normaalsena oktoobris, mil pidas vastu kuuetunnise sõidu ühistranspordiga ning käis sõpradel külas. 

"Mõnikord on mul tunne, nagu oleksin puuris lõksus. Kui ma vaid suudaksin leida ukse ja astuda vabadusse ja sellesse ellu, mis oli varem. Ma ma vaid suudaksin sellest õudusunenäost ärgata."

2017. aastal oli Leah tõdenud, et Briti arstid teda aidata ei suuda, ning palunud poolehoidjatel aidata tal minna Saksamaale eksperimentaalravile. Vajalik 50 000 naelsterlingit sai ühisrahastusplatvormil kokku juba kolme päevaga. Tänavu augustis ütles näitlejanna Daily Mirrorile, et loodab ikka veel imele ning osaleb immunoteraapia kliinilises katses.