IRIS JANVIER - Tallinn Fashion Week 2019Foto: Erlend Štaub
Ilu ja mood
17. oktoober 2019, 09:55

TFW | GALERII | Iris Janvier teeb kummarduse kosmopoliitidele, kes seiklevad maailma teljel

Kolmapäeval, 16. oktoobril näitas Eesti moemaja Iris Janvier oma erikollektsiooni šiki moeetendusega Tallinn Fashion Weeki Kuldnõela raames Kultuurikatlas.

W(The Intermediate Collection)E on IRIS JANVIER´i kummardus kosmopoliitidele, kes seiklevad maailma teljel läänest itta või vastupidi. West meets East sünergia on brändi käekirjale omase puhta jumega, ent sootuks uue nüansitunnetusega: kollektsioonis kajastub narmastatud western oriendile omases lakoonilises varjundis! Lisaks globaalsele interpretatsioonile on kollektsioonis esmakordselt esindatud meesterõivad, mille eest pealkirjas leitav WE ka suurepäraselt seiab.

Saabuval sügistalvisel hooajal suunab IRIS JANVIER pilgu just üleriietele, kus peen rätsepaoskus ning trende austav stilistika vormuvad must-have jakkides ja mantlites. Struktuursed varjundid mängivad embavalt pehmetel ülerõivastel ning khakijas kuma, sünkjas lilla ja vinüülne öömust defineerivad garderoobi läbi hooaegade jäävaid tuule- ja vihmakindlaid mantleid. Värvina loob kontrasti õhetav punane, mille taustale on lahti rullunud ka järjekordsed unikaalsed prindid.

Mustritest võib leida referentse nii kõrbemaastikele kui idamaistele maitseelamustele. Disain on võimsalt karge ja minimalistlik, luues raamistiku kandja isikupärale, mitte vastupidi.



Kuldnõela nominatsiooni puhul on kollektsioon loodud koostöös Eesti parimatega - Piret Puppart, Marion Laev, Rene Köster, Getter Kuusmaa, Johanna Eenma.IRIS JANVIER unikaalne print on loodud kunstniku Érin Tooma poolt. Modellid kandsid IRIS JANVIER ja ALDO jalanõusid ning HOJI ehteid. 

Üks staarmodellidest oli ka diiva Anne Veski. Vaata suurt moegaleriid!