Video: Rauno Vahtre
Ilu ja mood
16. oktoober 2019, 23:54

TFW | ÕL VIDEO | Kuldnõela võitis moe- ja ehtedisainer Tanel Veenre (12)

Kolmapäeva õhtul sai avapaugu seitsmeteistkümnes Tallinn Fashion Week`i moenädal, mis meelitab moerahva neljaks päevaks Kultuurikatlasse ning toob 16.-19. oktoobril lavale Eesti moedisaini silmapaistvamate tegijate loomingu. Moenädala avapäev kulmineerus suurejoonelise Kuldnõela galaga, mille raames anti üle ka tänavused Kuldnõela ja Hõbenõela auhinnad.

Eesti moedisaini auhinnaga Kuldnõel tunnustatakse silmapaistva moelooja järjepidevat tööd vähemalt viimase viie aasta vaates. Silmas peetakse kollektsioonide kvaliteeti ja funktsionaalsust, ajakohasust ja ilu, samuti pööratakse tähelepanu müügiedule ning ekspordivõimekusele. Kuldnõela auhinnale olid tänavu nomineeritud Iris Janvier, Kirill Safonov ja Tanel Veenre.

Kuldnõela vääriliseks peeti tuntud ehte- ja moedisainerit Tanel Veenret. Palju õnne!

Tanel Veenre seisab kelmika ja unenäolise kaubamärgi Tanel Veenre Jewellery taga ning troonib vankumatult kodumaise ehtetaeva tipus.

TVJ lipukiri „Unistuste kuningriik“ võtab kokku ka Veenre enda filosoofia – tema loodud ehted meelitavad uskuma muinaslugudesse ja imedesse, tiivulised merihobud ja kosmilise tolmuga kaetud kõrvamarjad on aga kui taasavastatud mälestus kaotatud paradiisist.

Tanel Veenre on oma loomingut esitlenud ligi 300 näitusel ja moeetendusel üle maailma, õpetanud ja andnud töötubasid mitmetes rahvusvahelistes ülikoolides ning on lisaks Eestile oma ehtebrändiga esindatud nii Euroopas kui ka Singapuris, Kanadas ja Hiinas.

Kuldnõel on sepistatud rauast ja nõelasilma osa on kaetud kullaga, Hõbenõel on sepistatud ja poleeritud terasest. Kuldnõela ja Hõbenõela autoriks on Jaanus Valt.

Tallinn Fashion Week 2019 programm:

Kolmapäev 16.10
Agne Talu-Vürmer, Kalle Aasamäe, Vilve Unt

Hõbenõel - Ennos, Eve Hanson, GITA

Kuldnõel - Iris Janvier, Kirill Safonov, Tanel Veenre

Neljapäev 17.10
18.00 Brand no 8, Piret Kuresaar
19.30 Alexanderling, Mammu Couture
21.00 Ivo Nikkolo 25

Reede 18.10
18.00 Trenkan, Raili Nõlvak, August
20.00 Ketlin Bachmann, Riina Põldroos, Aldo Järvsoo

Laupäev 19.10
17.00 Tauri Västrik, Perit Muuga
18.30 Natali Õnnis, NYMF
20.30 Tallinn Dolls