Blogija Merilin Taimre ehk Paljas PorgandFoto: Robin Roots
Inimesed
17. oktoober 2019, 10:11

Merilin Taimre ostis endale unistuste kodu: korterisse sisse astudes olin kindel, et see on minu jaoks ideaalne! (15)

Blogija Merilin Taimre ehk Paljas Porgand kirjutab uues blogipostituses oma kodu ostmise saagast. Taimre sõnul läks tal tükk aega, et enda nõuetele vastav korter leida.

Taimre sõnul hoidis ta kinnisvaraturul silma peal juba 2017. aastast. “Eelmisesse üürikorterisse kolides, ma teadsin, et see jääb ka minu viimaseks üürikaks. On aeg endale täitsa oma kodu leida. Leping sidus mind aastaks, mis tähendas, et alates 2019 veebruarist, võiksin ma ideaalis hakata kolima. Kuid mida polnud? Sobivat korterit,” tõdeb ta. 

Enne oma esimese korteri ostmist pani Taimre paika ka täpsed kriteeriumid, millist kodu ta endale tahab. “Enne esimese korteri ostu, soovitan kõigil võimalikult palju üürikaid läbi käia, et tõesti õppida tundma oma vajadusi ja soove. On nii palju nüansse elukoha valikul, mida õpid märkama alles kogemustepagasi täitudes. Elanud kümnetes eri korterites, oskasin ma kindlameelselt seada omale täpsed kriteeriumid vastavalt oma laiskusele ja vajadustele.”

Taimre sõnul ei leidnud ta pikalt endale sobivat korterit. “Lõpuks juhtub ikka see, et hakkad oma standardeid alandama või hinnapiiri oluliselt tõstma. Sel viisil võid, ise arugi saamata, lõpetada soklikorrusel asuvas stuudiokorteris või kaevata end sügavasse laenu,” tõdeb ta. 

Taimre sõnul oli ta siiski kindel, et korter, mida ta palju vaimusilmas visualiseerinud, tuleb temani. Paar nädalat hiljem leidiski ta kinnisvaraportaalist endale ideaalse korteri. “Ilma naljata, kõige esimesel lehel oli üks kolm kuud vana kuulutus, mille avades ma tahtsin hõisata: “Ma TEAN, et see korter on minu!”. See oli nii kindel sisetunne, et see ongi see korter, millest ma alati unistanud olen. Ta pole vast perfektne, aga tal pole millestki puudu!” kirjutab ta.

“Nii pea kui ma korteris üle ukseläve astusin, mattusin ma värskesse renoveeritud lõhna. Enne kui ma olin jõudnud astuda viis sammu, ütlesin maaklerile: “See ongi see! Ma võtan selle!”,” kirjeldab ta. 

Loe lähemalt Palja Porgandi blogist!