Foto: Viktor Burkivski (Seltskond)
Inimesed
24. oktoober 2000, 23:00

Eesti tippmodellid

Nädalavahetusel valiti Hollywoodi klubis Eesti tippmodellid, millest võtsid osa kuus neidu ja kuus noormeest, kes eelvoorudest finaali olid pääsenud. Žürii otsusega nimetati Eesti naistippmodelliks Inna Roos ja meestippmodelliks Andrus Raissar.
Eesti Top Model 2000 Inna Roos

* Vanus: 18

* Pikkus: 176 cm

* Kaal: 51 kg

* Silmade värv: Nad on vahel sinakad ning vahel rohkem rohekad. Ütleme siis, et sinakasrohekad.

* Töökoht: Õpin Eesti Kõrgemas Kommertskoolis esimesel kursusel avalikku haldust. Lisaks kannan kursusevanema ametit. Ja äsja valiti ülikoolis EBSi omavalitsuse teiseks asepresidendiks.

* Varasemad tiitlid: Eeskujuks oli mu noorem õde Elina, kes valiti 1997. aastal minimissiks. Seeläbi sain tuttavaks Tiina Jantsoniga ning sealt omakorda Valeri Kirsiga. Olen Miss Teini 1997, Miss Teen Europe 1998, Star Modell 1998, Miss Teen Pan-America I printsess ning Baltic Beauty 1999.

* Kuidas sattusin võistlustele: Suvel kutsus Valeri Kirss mind osa võtma Võsul korraldatud eelvõistlustest. Võtsin pakkumise vastu ning nii ma karusselli peale saingi. Selliste ürituste juures pakub mulle kõige rohkem naudingut valitsev atmosfäär ja koostöö inimestega. See on olulisim.

* Raskeim voor: Ühtegi päris rasket vooru polnudki. Võib-olla fantaasiavoor, kus mängisin laval vaest tüdrukut. Kartsin, kas see vaatepilt ikka pakub publikule huvi: ilusaid ja toredatesse kleitidesse rõivastunud tüdrukuid on ju palju huvitavam vaadata. Aga õhkkond oli sõbralik, laval raskusi ei tekkinud.

* Plaan jätkata modellina: Ühegi modelliagentuuri alla ma ei kuulu. Minu modellitööd said alguse pärast Miss Teini 1997 võitu. Siis oli suurim töö plaadi Superhitt Suveextra ümbrisel poseerimine, tegin kaasa ka moeetenduste lavasõudes. 1998. aastal esitlesin Türgis Jean-Lois Sherreri kõrgmoodi. Kandsin seljas väga hinnalist kleiti, mis oli valmistatud vääriskividest ning kaalus kokku 15 kilo. 28. novembril sõidan Saksamaale, kus toimub Top Model of the World valimine. Eks pärast neid võistlusi ole näha, mismoodi mu modellikarjäär kulgema hakkab.

* Kuidas lähedased tiitlivõitu suhtusid: Ülikoolikaaslastel oli loomulikult väga hea meel - võitis ikkagi ju nende kooli esindaja. Isa oli võidu üle suures hasardis... Üldiselt mul sellist eesmärki polnud, et lähen sinna nüüd võitma. Muu suhtlemine selle sees on tähtsam.

* Kaua võtab aega hommikune kordasättimine: Elutempo on nii kiire, et mul on kõik asjad paigas, mida päval teen või tegemata jätan. Ärkan hommikuti kell seitse ning sätin end korda 13-15 minutiga. Tavaliselt ei kasuta ma palju meiki, vaid üritan olla naturaalne ning loomulik. Kui õigesti toituda ning spordiga tegelda, on minu arvates inimesel juba piisavalt terve nägu ees, mida pole vaja värvi alla katta.

* Kuhu raha kulub: Raamatute ja õpikute peale, mida koolis vaja läheb. Lõpetasin 1994. aastal muusikakooli, sealt on külge jäänud muusikalembus. Igasugu CDsid ostan palju, neid meeldib kuulata.

* Hobid ja harrastused: Kui ilm on nigel või endal on kehv tunne, siis mängin klaverit või käin koeraga jalutamas. Muidu käin ujumas või liigutan ennast kodus - teen kas aeroobikat või kerget jõutrenni. Käin teatris ja kinos - sellised filmid meeldivad, kus naerda saab ja mis on noortest. Märuleid ei vaata.

* Vabanen stressist: Stressi mul ei ole, vahel võib-olla erinevaid tujusid. Mingit sügismasendust ei põe, sest sel aastal on sügis lausa imeilus olnud!

* Kas kena välimus teeb elu lihtsamaks: Tänapäeval ainuüksi kenast välimusest ei piisa. Et edu saavutada, on vaja suhelda ja inimestega ühine keel leida - need on olulisemad. Need on mulle ka rohkem võimalusi loonud kui ainuüksi välimus.

* Minu pahed: Olen hea suhtleja, seepärast räägivad inimesed mulle oma muredest, et tuge saada. Vahel mõtlen teiste asjade peale liiga palju - võtan need liialt südamesse - see võib olla üks asi, mis vahel häirida võib.

* Kellega maailmanimedest flirdiksin: Ma ei ole üldse flirtija tüüp. Pigem valiksin sõbraliku suhtlemise - et teist tundma õppida ja niisama elust rääkida.

Eesti Top Man 2000 Andrus Raissar

* Vanus: 15. septembril sain 26aastaseks.

* Pikkus: 188 cm

* Kaal: 93 kg

* Silmade värv: Kunagi ütles ema, et on vist hallikassinised.

* Töökoht: Töötan praegu OÜ Jungentis (asukohaga Tartus) ja otsene ametinimetus on Masterfoodsi tootepaigutaja.

* Varasemad tiitlid: Tiitleid mul eriti nagu polegi, peale Top Mani olen veel aastal 1996 valitud Mister Estoniaks.

* Kuidas sattusin võistlustele: Võistlustele sattumises on süüdi Leo Täht, kes oli ka konkursi korralduse juures. Tema tegi ettepaneku ja kuna ma ei ole üpris kaua sellistest üritustest osa võtnud ning soovisin ennast taas proovile panna, siis andsin Leole jaatava vastuse.

* Raskeim voor võistlustel: Kõige raskem voor oli kindlasti fantaasiavoor, kus iga osaleja pidi tegema laval midagi, mida ta väga hästi oskab. Ma tegin selle vooru koos tüdruk-modelliga. Riietasin tüdruku kaltsudesse, aheldasin ta kettidesse ja saatsin lavale. Pool minutit hiljem jalutasin sinna ka ise, seljas kaltsud ja üleni nõgine. Selle asja juures oli kõige originaalsem suur haamer, mis kaalus oma 15-18 kg. Sellega raiusin tüdruku kettidest lahti. Asja puänt toimus aga lava taga, kui mul oli kohutavalt tegemist nõe mahapesemisega. Lõpuks see kaasvõistlejate abiga ka õnnestus.

* Plaan jätkata modellina: Otseselt mingit hirmsat modellitööd ma tänu sellele võidule küll ei looda. Meesmodellidel on Eestis praegu üldse raske tööd leida. Ma olen suutnud ikka ise endale tööd otsida ja arvan, et suudan seda ka edaspidi teha. Viimane suurem töö oli aasta tagasi Risso telereklaamis. Kui aus olla, siis mind rahuldaks mõni suurvõistlusest osavõtt. Kunagi, kui mind Mister Estoniaks valiti, sain võimaluse ennast proovile panna Mister Worldil ja Mister Europe`il ja ka hiljem poisteansamblis 6-Pack. Muide, me plaanime uuesti siinsesse muusikamaailma sukelduda. Töö selle nimel on juba paar kuud käinud ja esimene lugu on valmimisjärgus. Loodame ja näeme...

* Kuidas lähedased tiitlivõitu suhtusid: Sõbrad Tartus ei teagi veel seda. Kuid võin öelda, et mul on väga-väga head sõbrad, kes on mind alati toetanud.

* Kaua võtab aega hommikune kordasättimine: Hommikuti läheb mul enda korrastamisega sama kaua aega kui igal teisel mehel. Ainus vahe mõne mehega on see, et kulutan igal hommikul umbes kolm minutit kätekõverduste tegemiseks ja mõne minuti ka pesemiseks. See on kõik.

* Kuhu raha kulub: Raha kulutan üldiselt vähe ja kui kulutan, siis kõige rohkem vast meelelahutuse peale.

* Hobid ja harrastused: Meeldib kalal käia ja kohe hirmsalt mängin jalgpalli, sõidan rattaga, poks on ka veel spordiala, mis meeldib. Marke ja naisi ei kogu.

* Vabanen stressist: Tavaliselt, kui tõesti tunnen, et enam ei jaksa, siis lihtsalt sõidan üksi linnast välja. Õhtuti on kõige mõjuvam selge taevas, see annab justkui jõudu vastu pidada. Mõnikord rahustan ennast sedasi, et lähen sõpradega välja ja joon mõne õlle.

* Kas kena välimus teeb elu lihtsamaks: Ma arvan, et sellega võib ju midagi kergemat saavutada, ise ei tea, pole sellist juhust olnud. Aga eks natuke lihtsam on inimestega suhelda küll.

* Minu pahed: Olen vahel natuke laisavõitu ja mõnikord jääb tahtejõust puudu. Aga üldiselt mul mingeid suuri pahesid ei ole ja loodan, et tulevik neid ka juurde ei too.

* Kellega maailmanimedest flirdiksin: Enne kui vastan, ütlen, et mul on tüdruk nimega Merit. Ta õpib Tartu ülikoolis teisel kursusel taastusravi, on väga tubli ja tänu temale on mu elu täpselt selline, nagu ta praegu on - olen sellega rahul. Aga kuna sa küsisid, kellega maailmastaaridest flirdiksin, siis ainus, kellega võiks tutvuda, on näitleja Angelina Jolie.