Õhtujuht Gaby Roslin prints Harryle toetust avaldamas. Foto: RIGER GEORGES/SIPA/Scanpix
Inimesed
16. oktoober 2019, 10:52

VIDEO | Prints Harry võitles Meghani lapseootust meenutades pisaratega (8)

Emotsionaalne prints Harry võitles teisipäeval kõnet pidades meeleliigutusega, meenutades aastatagust aega, mil tema ja ta abikaasa Meghan olid pisipoeg Archie't oodanud.

35aastane Sussexi hertsog astus üles WellChildi auhinnatseremoonial. Heategevusorganisatsiooni eesmärk on aidata raskelt haiged lapsed taas koduseinte vahele. 

Harry nentis kõne algul, et oli galal esmakordselt käinud üle kümne aasta tagasi. Auhinna laureaadid on teda alati inspireerinud. "Kuid tänavu kõlab see minus vastu hoopis teistmoodi, sest nüüd olen ma isa. Kui me mullu koos abikaasaga siin käisime, teadsime, et ootame oma esiklast. Keegi teine ei teadnud, aga meie teadsime," ütles Harry. "Ma mäletan ..." Kuid siinkohal ei suutnud prints kõnet jätkata: ta näis võitlevat pisaratega. Õhtujuht Gaby Roslin astus ligi ja patsutas printsi publiku poolehoiuhõisete saatel seljale.

Kui Harry oli suutnud end koguda, jätkas ta: "Mäletan, et pigistasin tseremoonia ajal kõvasti Meghani kätt ning me mõtlemad mõtlesime, mis tunne on ühel päeval ema-isa olla, ja veelgi enam, mis tunne oleks oma last kaitsta ja aidata, kui ta peaks mõne probleemiga sündima või aja jooksul haigestuma."

Prints ütles, et lapsevanemana on tal siinsele publikule hoopis teine tunne esineda - see puudutab tema südamekeeli.

"Ükski lapsevanem ei taha kuulda, et tema last ootavad kannatused, et ta seisab silmitsi erakordsete katsumustega - see mõjutab neid kogu elu. Olen aastate jooksul kohtunud WellChildi laste ja emade-isadega ning te olete suutnud meisse süstida optimismi, lootust ja jõudu, mida ei saaks meile anda ükski professionaal, ükski bestseller ega nõuanne - tänan teid endaks jäämast!"