Lenny KravitzFoto: David Hindley/Promomaterjal
Saund
16. oktoober 2019, 10:22

Lenny Kravitz esineb üle kümne aasta taas Eestis (3)

Laupäeval, 6. juunil esineb Saku Suurhallis laulja, helilooja, multiinstrumentalist, produtsent, näitleja, stiiliikoon ja mitmekordne Grammy auhinna võitja Lenny Kravitz. Muusiku uus kontserttuur “Here To Love Tour 2020” on järg kaks aastat kestnud maailmaturneele stuudioalbumi “Raise Vibrations” toetuseks. Suve alguses kõlavad Tallinnas Kravitzi tuntuimad palad.

Rokijumal Lenny Kravitz on üle kolmekümne aasta kestnud karjääri jooksul ületanud nii žanri, stiili, rassi kui klassi piire. Vibratsioon on muusika ja liikumise alus. Lenny tõlgendab seda looduslikku jõudu muusikalise üleskutsena. Oma viimasel stuudioalbumil “Raise Vibration” (2018) taaselustab ta 1989. aastal kasutusele võetud sensuaalset muusikasegu, mis sulatab kokku roki, bluusi, soul'i, funk'i, jazz'i, reggae, r&b ja popi. Kriitikute sõnul peegeldab uus plaat läbi ja lõhki tõelist Kravitzit. Olles nooruslikule inspiratsioonile avatud, kuid seejuures siiski kolme aastakümne tarkusest valgustatud, demonstreerib Kravitzi uusim kauamängiv tugevalt artisti loomingulist taassündi ning enesekindlat, säravat, tarka ja virtuooslikku tööd, mis sobib ideaalselt kokku tema muusikapärandi ning piiritu vaimuga.

“Kui ma ütlesin oma debüütalbumil “Let Love Rule”, et laske armastusel valitseda, pidin ma seda ka ise oma elus rakendama. Sama idee peitub ka uue albumi taga. Teen teadlikke valikuid, et liikuda edasi punkti, mis viib minu arvates paremate tulemusteni. Tunnen, et see vibratsioon, kus me kollektiivselt oleme, neid tulemusi ei anna. Peame püüdma kõrgemale. Meil on vaja olla rohkem hoolivad, spirituaalsed, armastavad ja avatud. Lõpetame piiridele, kastidele ja muudele väljamõeldud eraldusvormidele mõtlemise. Oleme siin planeedil kõik koos ning peame tegutsema paremini. Tunnen, et suudan just läbi muusika kõige paremal moel suhelda. Loon, et iseennast inspireerida ja kui suudan seejuures ka teisi innustada, siis see on lihtsalt imeline,” räägib Lenny.

Nagu Kravitzile kombeks, on ta kõik lood uuel albumil ise kirjutanud, produtseerinud ja esitanud – stuudios salvestades mängis Lenny sisse kitarri-, klahvpilli-, basskitarri-, klaveri-, trummi- löökpillipartiid. “Võib öelda, et see album leidis ise tee minu juurde. Hetkest, mil ma esimese idee kirja panin, tundsin tekkinud sidet ning inspiratsiooni väravad avanesid, ja nii kestis see mitu kuud. Mul hakkasid öösiti lood peas mängima ja ma tegin neist albumi.”

Lennyle, kes vibreerib hoopis eraldi sagedusel ning tõstab pidevalt lati aina kõrgemale, ei leidu endiselt võrdväärset vastast.

Lisaks oma soololoomingule on 55-aastane Lenny Kravitz kirjutanud ja produtseerinud lugusid paljudele kuulsatele muusikutele, sh Madonnale, Vanessa Paradisile, Aerosmithile ja Mick Jaggerile. Lenny lugusid võib kuulda ka mitmes hittfilmis. Ise on Kravitz löönud kaasa sellistes kinoteostes nagu “Precious”, “Näljamängud”, “Näljamängud: Lahvatab leek” ja “Ülemteener”. Lisaks oma tegevustele muusika- ja filmivaldkonnas on ta asutanud ka loovfirma Kravitz Design Inc., mis pakub erinevaid reklaami-, disaini-, tootearendus- ja brändimisteenuseid. Lenny on ka Dom Pérignoni loovjuhiks.

Lenny Kravitz esineb Saku Suurhallis laupäeval, 6. juunil 2020, kus laulja astub lavale koos rokkorkestriga. Üle kümne aasta Eestis esinev “Jimi Hendrixi mantlipärija” esitab materjali nii uuelt albumilt kui ka oma tuntumaid palasid – teiste seas kõlavad Tallinnas “Fly Away”, “I Belong To You”, “American Woman”, “It Ain't Over 'Til It's Over”, “Mr. Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way”, “Let Love Rule”.

Piletid tulevad vabamüüki esmaspäeval, 21. oktoobril kell 10 Piletilevi internetipoes ja müügipunktides, Circle K teenindusjaamades ning Selverites üle Eesti.