Harry Styles Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
15. oktoober 2019, 14:11

Kodutu mõisteti süüdi One Directioni tähe terroriseerimises

One Directioni tähel Harry Stylesil hakkas hale noorest kodutust mehest, kelle ta oma Londoni maja lähistel tänavalt leidis. Kuid abivalmidus maksis end kätte – Pablo Tarazaga-Orero hakkas poptähte jälitama.

Styles rääkis kohtus, et oli noort hispaanlast esmakordselt tänaval magamas näinud ühel märtsikuisel õhtul. Tal hakanud hale: mees oli nii noor ja ilm külm. Styles pakkus kodutule raha hotelli või toidu jaoks. "Ta ütles, et ei saa usulistel põhjustel minult raha vastu võtta," rääkis laulja The Guardiani teatel kohtus. Veel lisanud kodutu, et on vegan.

Styles tõi mehele järgmisel hommikul vegantoitu. "Ta küsis, kas ma tahaksin restorani minna ja koos temaga süüa. Ütlesin, et olen teel tööle ega saa." Seepeale muianud noor kodutu kuidagi pilkavalt. "Mõistsin, et midagi pole päris korras," nentis Styles.

Sestsaadik ilmus Tarazaga-Orero kuni neli korda nädalas Stylesi kodukõrtsi – alati minut-paar pärast laulja saabumist. Harryle hakkas tunduma, et teda jäitatakse. Kord poetas Tarazaga-Orero Stylesi välisukse postipilusse ligi 50 naelsterlingi väärtuses raha. Hiljem libistas mees samast pilust sisse oma pangakonto numbri, paludes raha, mida Harry oli esmakohtumisel pakkunud. Raha nõudmiseks olevat ta laulja peatanud ka pargis, kus too tervisejooksu tegi. 

Styles kinnitas, et hakkas end oma kodus ebaturvaliselt tundma. Ta palkas öövahi, lukustas öösiti magamistoa ukse ning vaagis, millised võivad olla tema maja nõrgad kohad. 2015. aasta juunis teatas ta Tarazaga-Orerost politseisse.

Hispaanlane väitis kohtus, et Styles oli üritanud teda rahaga ära osta – popstaar pakkunud raha, et nad koos hotelli lõbutsema läheksid. Styles eitas seda kategooriliselt. Kodutu väitis, et ei tahtnud lauljat jälitada. "Tahtsin lõpuks ainult seda raha, mida ta mulle pakkus. Mul pole tema vastu tundeid. Ma pole temasse armunud."

Kohtunik Nigel Dean ei võetnud Tarazaga-Orero juttu hotellirandevuust tõsiselt: "Mr Styles üritas aidata inimest, kellest tal kahju oli." Ta tunnistas hispaanlase jälitamises süüdi. Kohtuotsus loetakse ette 21. oktoobril.