Näosaate uus saatejuht Sander Rebane.Foto: Tiina Kõrtsini
Tele
14. oktoober 2019, 11:30

Televaatajate arvamused uuenenud näosaatest: juht on hea, kuid uus formaat on endise hale vari (31)

Pühapäeval oli eetris näosaade uues kuues ehk “Su nägu kõlab varsti tuttavalt”, kus tuntud näitlejate ja lauljate asemel panid end parodeerimises ja jäljendamises proovile rahvakunstnikud. 

Lisaks sellele riputas saatejuhi ameti varna neli hooaega näosaadet juhtinud Märt Avandi ning tema rolli võttis üle Endla teatri näitleja Sander Rebane. Ka kohtunikud on sel aastal uued: “vanadest” on alles vaid Tanja Mihhailova ning tema kõrval istuvad (niivõrd-kuivõrd) uute nägudena Mart Juur ja Mait Malmsten. 

Ka saate reeglistik on muutunud: kui varem osalesid kõigis saadetes kõik kaheksa osalejat, kellest neli parimat pääses finaalsaatesse, siis sel aastal kukub iga saade välja üks osaline ning väljakukkuja asemele tuleb igas saates mängu uus osaleja. 

Iga saate võitja saab järgmises saates puutumatuse ning punkte annavad osalejatele vaid kohtunikud, mitte nagu eelmistel hooaegadel, kui ka osalejad ise said oma lemmikule viis punkti anda. Saate võitja viib koju auhinnaraha 10 000 eurot. Kui varasemalt läks võiduraha heategevuseks, siis sel korral jääb kogu raha võitjale endale.

Küsisime lugejatelt, kuidas neile meeldib uuenenud näosaate formaat. Nagu oligi arvata, on televaatajate arvamused saate osas kahetised. 

Mitmed saate vaatajad on uue saatejuhiga rahul.  “Olen selle saate fänn, uus saatejuht meeldis väga, selge diktsioon, vaba esinemine, super! Ka žürii koosseis on hea, ootan järgmist saadet!” kommenteeris tartlanna.

“Oli huvitav. Ka saatejuht meeldis!” lisas Minni.

Mitmed televaatajad on rahul, et sel hooajal toodi ekraanile vähem tuntud näod.

“Meeldis väga, sai näha noori uusi nägusid, muidu ainult ühed samad. Ometi ei olnud seda Vaarikut!” rõõmustas m.

“Meeldis, kohe vägagi. Minu poolt ka 12 punkti saate võitjale ja teise koha suhtes olin sama meelt. Väga tublid esitused. Jään põnevusega ootama uusi saateid,” sekundeeris Fänn.

“Väga tore, õnnestunud uue saatejuhi valik. Osalejad väga ägedad!” kirjutas Saate fänn.

“Meeldis saade, kuid väga kahju, et Pelle välja hääletati. Tal oli väga ilus hääl. Võib olla ei olnud lauluvalik hea. Saatejuht meeldis!” kommenteeris Mai.

“Vapustav! Vapustav! Nagu te kõik siin teate, olen eakas "vanima elukutse" esindaja siin. Kuid võtsin täna vaba õhtu, et seda fantastilist sõud vaadata! Teate, see Monroe etteaste oli silmipimestav! Kui vaid noorus teaks ja vanadus suudaks! Mul jäi seda vaadates õhtune mannapuder kurku kinni!” õhkas Matilda.

Samas tõdesid mitmed televaatajad, et näosaade on oma aja ära elanud ning mõistlikum oleks olnud saatele eelmise, kuldse hooajaga, joon alla tõmmata. 

“No igatahes see on nüüd küll eelmise saate hale vari… Kuigi paar meeldivat esitajat oli,” kommenteeris Tibu.

“Tüütu. Kaua sama saba ikka venitada annab,” nõustus Leo.

“Saatejuht ei meeldinud, midagi häirivat oli temas. Saade muidu vaadatav,” lisas Sinu nimi.

“Ausalt öeldes see saade mulle eelnevatel hooaegadel meeldis, aga no see hooaeg on mage, jube mage kohe kahjuks,” kirjutas Nuuks.

“Kuna on alles algus, siis saan veel aru, aga kui nii jätkub, siis küll ei tahaks vaadata. Ma ei saa aru, kas see saade on paroodia või jäljendamine. Need kaks asja ei ole ühesed. Veel häirib see, et enamus esinejad kipuvad ikka võõras keeles esinema. Kas meie Eestimaa lauljad on nii viletsad, et neid ei ole mõtet parodeerida. Häirib, et parodeeritakse või jäljendatakse mingeid enamusele tundmatuid lauljaid – põhiliselt ikka ingliskeelsed. See saade ei ole mõeldud ainult tänapäeva eesti keelt enam mittevaldavatele noortele (nendel on ju telefonid ja Facebookid, las istuvad seal),” pahandas Tiiu.