"Hommikusöök staariga" Telliskivi restoranis Peatus - Anu Saagim; Ikevald Rannap; restorani üks omanikest Martin Vettik
Inimesed
11. oktoober 2019, 21:12

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Ikevald Rannap: „Eks ma olen tõesti paras jobu olnud ja sellepärast päris palju ka kannatanud.“ (17)

Need, kes armastavad ronge ja möödunud aegade romantikat, lihtsalt armuvad restorani nimega Peatus, sest tegu on ühe linna unikaalseima söögi- ja peopaigaga. Peatus on vanamoeline restoranvagun, mis on nüüd püsiva koha leidnud moodsas ja hipsterlikus Telliskivi kvartalis. Peatuses pakutakse parimat toitu miljöös, millesse naljalt iga päev ei satu. Vaadake ise, kui ei usu!

Põneva loo Peatuse sünniloost rääkis restorani omanik Martin Vettik.

"Hommikusöök staariga" Telliskivi restoranis Peatus - Anu Saagim; restorani üks omanikest Martin Vettik Foto: Robin Roots

Nautisin hommikusööki koos muusik Ikevald Rannapiga. Mekkisime Kalamaja parimat burksi ja bataadifriikaid. 

Vahva atmosfääri ja keele alla viiva kõhutäie lisaks lobisesime, juba paar aastat Taanis resideeruva, Ike Ranniga (see nüüd tema ametlik artistinimi) loomulikult naistest, seljakotiga mööda maailma ringi rändava muusiku elust, budismist, rikkusest, vaesusest ja elu mõttest. Puutumata ei jäänud ka salapärane Taani hygge teema. 

Pikemat intervjuud Ike Ranniga, loe juba esmaspäevasest Õhtulehest!

"Hommikusöök staariga" Telliskivi restoranis Peatus - Anu Saagim; Ikevald Rannap

Mis on hygge?

Hygge võiks otse tõlgituna tähendada midagi hubasuse ja soojuse vahepealset. Kuna hygge on Taani kultuuris niivõrd oluline, proovib riik seda suisa UNESCO pärandina registreerida. Taanis elavad väidetavalt ka maailma kõige õnnelikumad inimesed. Ideaalilähedasteks hüvedeks on ilus kodu,  õnnelik pere, meelepärane töö, hea palk, piisav puhkus, puhas loodus, kõrge elukvaliteet ehk siis teisisõnu, täiuslik elu.