"Noortebänd 2019" esimene poolfinaal Sveta BaarisFoto: Martin Ahven
Noortebänd
11. oktoober 2019, 12:23

GALERII | PILK PEALE! Vaata, kes on „Noortebänd 2019“ esimesed finalistid

10. oktoobril selgusid Tallinnas Sveta baaris toimunud Noortebändi konkursi poolfinaalis esimesed finalistid. Kuuest poolfinalistist valiti finaali kaks ansamblit: Worn Öut ja Pološywa. Žüriisse kuulusid Bert Järvet, Inga Tislar, Sander Mölder, Inger Fridolin ja Mihkel Kübar.

Žürii esimees ja R2 saatejuht Bert Järvet ütles, et ta mängiks raadios kõiki poolfinaalis kõlanud laule. "Mõned neist on juba hirmuäratavalt valmis produktid. Žüriitöö oli megaraske, meil oli kattuvaid elemente, aga oli ka palju neid kohti, milles me alguses kokkuleppele ei jõudnud. Kokkuvõtteks leidsime kaks bändi, millest üks esindab kõige paremas mõttes vanu väärtusi ning teine pakub uut ja põnevat lähenemist. Mõlemad olid ka esituslikult ja artistlikult väga heal tasemel," lausus Järvet.

Laulja Inger Fridolin, kes osales 2017. aastal Noortebändi konkursil, sõnas et muusikute tase on kahe aastaga läinud veel paremaks. "Tore on näha, et muusika ja artistid arenevad. Seda on nii lahe kuulata kui erinevad on bändid. Samuti on ilus näha, kuidas artistid naudivad kõike, mida nad laval teevad," sõnas Fridolin.

Noortebänd 2019 teine poolfinaal toimub 11. oktoobril Tartus Genialistide Klubis. Tartu poolfinaalis astuvad üles: Noodle Charity, Think Twice, Kelly Vask, Nömmi, SKIVE Band ja Elis & Öö Klubi.

Lisaks Tallinna ja Tartu poolfinaali võitjatele, selgub üks finalist järgmisel nädalal algava rahvahääletuse teel. Noortebänd 2019 finaalkontsert toimub 14. novembril Vaba Laval. Noortebänd on Eesti suurim ja pikima ajalooga noortele muusikutele suunatud iga-aastane bändikonkurss.