Neumann 2015. aastal Eestis. Foto: LAURA OKS
Inimesed
11. oktoober 2019, 09:58

Dingo staar Neumann üritas 60. sünnipäeva eel kaalusaates saleneda

Legendaarse Soome ansambli Dingo laulja Neumann peab täna väärikat tähtpäeva: 60 aasta juubelit. Iltalehti teatel püüdis rokkar sünnipäeva eel Soome kaalusaates liigsetest kilodest vabaneda, kuid tulemused olid kasinad. Küll aga tahab ta laste nimel tervislikumalt elada. 

Omaaegne elupõletaja otsustas juubeli eel end kokku võtta ning osales Soome staaride kaalusaates "Suurin pudottaja". Kaalulangus jäi napiks. Neumann (õige nimi Pertti Nieminen) tunnistab, et mööda Soomet ringi tuuritades sööb ta seda, mis kätte juhtub. Idude nosijat temast enam ei saa. "See nõuaks suuremat elustiilimuutust. Ma ei suudaks mingeid purke kaasas kanda ja vaadata kella pealt, et ahaa, nüüd on iduhommikusöögi aeg," nentis Nipaks kutsutud Neumann intervjuus. 

Värsketele salatitele eelistab rokkar paraku vorste ja sõõrikuid. Samuti kipub ta öösiti maiustama. "Saatest õppisin enesedistsipliini," tõdeb ta siiski. Kangema kraamiga on Nipa aastaid tagasi lõpparve teinud, sest see mõjus organismile halvasti. Kuid toidu kõrvale rüüpab ta veini. "Vein on jumalate jook, ja punkt."

Dingo legend sai isaks alles 45aastaselt. Noel on 15aastane, noorem poeg Miska 13. Lapsi nimetab Neumann elu suurimaks saavutuseks. Ta polnud arvanud, et saab elus ka isarõõme maitsta. "Olin juba lusika nurka visanud ja arvanud, et siit ei tule muud kui sooja õhku ja saiapuru. Aga juhtus teisiti."

Abielu poegade ema Dianaga purunes ja lahutus oli valuline, kuid Neumann on rahul, et neil õnnestus laste nimel erimeelsustest üle olla. Laste nimel püüabki ta end kokku võtta ja tervislikumalt elada. 

Praeguse elukaaslasega on Neumann olnud koos neli aastat. Naine on rokkarist palju noorem ja juttu on olnud ka ühiste laste saamisest. "Eks aeg näitab," nendib muusik. "Meile mõlemale meeldivad lapsed. Asi pole kategooriline, aga tuleb öelda, et ma oleks ikka paras Superman küll, kui ma veel kuuekümneselt isaks saaksin."