Hea soovitus neile, kes tihti nn külmetushaigusi külge korjavad. Ise joon juba (mitte küll iga päev) aastakümneid ja kui keegi kardab seda küüslaugu lõhna ja maitset, siis asjata, tees kaob nii lõhn kui küüslaugu maitse, vist tänu lisanditele. Teen peamiselt sidruni ja meega, lisan vahel ka ingverit, kaneeli või terake nelki. Ei soovita neile, kel maksa, sapipõie või ägedad seedekulgla haigused ning kel verehüübimisega tegu.
Iga päev ei joo, nii 2-3x nädalas, purustan peeneks ühe küüne, kallan keeva vett peale, lisan kas teelusika otsakese kaneeli ja-või muud (ingverit, paar tera nelki, väga hea maitse annab juurde ka 1-2 piparmündi lehte) ning sidruni siirupit maitse järgi, seda teen isesidruni mahlast, riivitud koorest ja inkasuhkrust. Aga kui viiruste hooaeg, siis profülaktikaks 2-3 küünt, 350 ml kruusi ja joon osakaupa poole päeva jooksul paar-kolm päeva järjest.
Otsisin vene saitidest retsepte salenemiseks:
https://chayguru.info/chaj-i-nashe-zdorove/chaj-s-chesnokom-dlya-immuniteta-i-krepkogo-zdorovya
KOMMENTAARID (14)