Yorki hertsoginna Sarah. Foto: EMPICS Entertainment/Scanpix
Inimesed
10. oktoober 2019, 11:55

NAHAALUSED NIIDID: Yorki hertsoginna räägib, kuidas ta võitleb vananemisega (12)

Prints Andrew' eksabikaasa, Yorki hertsoginna Sarah tunnistab 60. sünnipäeva eel viimaks, et on lasknud ilukirurgidel oma nägu nooremaks muuta.

Fergieks kutsutud Sarah Ferguson rääkis Daily Mailile, et kunagi lasi ta endale süstida Botoxit. "Muud polnud tollal saadaval." Kuid nüüd võitleb Yorki hertsoginna kortsude vastu teiste meetoditega.

Fergie on olnud aastaid Poola päritolu ilukirurgi dr Gabriela Merciku patsient. 2013 tehti hertsoginnale mesoteraapiat - vitamiinide, mineraalide ja aminohapete süstimist näonaha alla, et nahka pringimaks muuta. Edasi võttis dr Gabriela Fergie kortsude silumiseks kasutusele orgaanilised täiteained.

Kuid 2014. aastal tegi iluspets hertsoginnale ettepaneku nn thread lift'iks. See on näopinguldus, mille puhul ei kasutata skalpelli, vaid nahasse sisestatakse meditsiinilised niidid, millega ihu pingule tõmmatakse. Need sulavad kuue kuni kaheksa kuuga, kuid tulemus peaks püsima lausa kaks aastat. Dr Gabriela oli Suurbritannias esimesi, kes seda protseduuri populariseerima hakkas. märgib Briti kõmuleht. 

Nüüdseks on dr Gabriela teinud Fergie'le ka laser-näonoorendust. Hertsoginna usub, et just tänu sellele nägi ta mullu oma vanema tütre printsess Eugenie pulmas nii värske välja. 

Fergie kannab üle pika aja kõrgeid kontsi. Varem piinasid teda hirmsad jalavalud. Põhjuseks peab ta noorpõlvekirge ratsutamise vastu. Märtsis käis ta aga Bahama saartel uudsel tüvirakuravil. "Siitkohast nüsiti kont õhemaks" - ta näitab suure varba külje peale - "ja sinna siirati tüvirakke - 20 miljonit tükki, mis olid võetud mu keskkohast -, et tekitada uut kõhre."

Fergie sõnul võtab paranemine umbes pool aastat. "Aga nüüd ma saan kõrgete kontsadega kõndida!"

Daily Mail lisab, et tüvirakuteraapia on küll moes, aga kuna selle ohutust ja tõhusust pole veel täiesti tõestatud, pole see Ühendkuningriigis veel laialdaselt saadaval.