Tõnis NiinemetsFoto: Martin Ahven
Tele
9. oktoober 2019, 18:33

Tõnis Niinemets: „Eesti laulu“ juhtimine on olnud minu väike unistus (14)

2020. aasta “Eesti laulu” saatejuhtidena kuulutati välja Karl-Erik Taukar ning Tõnis Niinemets. Viimane rääkis Raadio 2 hommikusaates, et lauluvõistluse juhtimine on olnud tema unistus.

"Ma ei tee sellest vähem numbrit, kui ma ütlen, et see on mingil määral üks väike unistus küll. Elus peavad ikka väiksed unistused olema. Vaatad seda “Eesti laulu”, kui see hakkas 12 aastat tagasi, ja mõtled, et päris kolossaalne asi, seda tahaks küll juhtida," rääkis Niinemets.

Kuigi Niinemets on varem juhtinud paari suuremat galat nagu Eesti filmi- ja teleauhinnad ning Spordiaasta Tähed, ei tunne ta, et oleks liiga kogenud saatejuht. "Pigem ma ikkagi loen selles valdkonnas nooreks ja roheliseks kui kogenud galajuhiks," sõnas ta.

Pika ja kolossaalse saate juhtimine, nagu “Eesti laul” on, ei tule niisama ning sellele eelneb ka palju tööd. Niinemetsa sõnul on ta saate kondikava koostamise juures ning aitab ise teksti kirjutada.

"Mina ei ole kunagi ühtegi galat niimoodi juhtinud, et mulle oleks antud lihtsalt kaardid kätte, et siin on tekst ja räägi, vaid ma pean olema selle koostamise juures, et see oleks mulle suupärane, et see oleks mõnus ja minulik, et ma tunneks ennast selles tekstis vabalt. See on oluline,” ütles ta. “Mulle meeldib nii, et kui mul on enne teada, mida ma räägin, siis ma harjutan seda.”