Tristan PriimägiFoto: Erlend Štaub
Film
9. oktoober 2019, 14:48

Tristan Priimägi Tõnis Mäest pajatavast filmist: ei saa teha dokki nii, et poliitikast ja tema vaadetest ei ole juttu (17)

Möödunud nädalal esilinastus Tõnis Mäest rääkiv portreefilm „Tõnis Mägi. Vaikus valguses“, mida filmiti viis aastat. Filmikriitik Tristan Priimägi hindas seda värskes Eesti Ekspressis aga vaid ühe punktiga. Miks?

Eesti muusika elavast legendist jutustav film annab vaatajatele võimaluse õige lähedalt piiluda helilooja salapärasesse maailma ning olla kaasreisijaks teekonnal, mis muusikut inspireerib. Tristan Priimäe sõnul jääb filmist puudu aga väga oluline osa Tõnis Mäest.

„Minu meelest ei saa aastal 2019 teha Tõnis Mäe dokki nii, et poliitikast ja tema vaadetest ei ole juttu – see on pea liiva alla panemine. Sama hästi võiks praegu teha doki Harvey Weinsteinist ja rääkida ainult sellest, kui hea produtsent ta on,“ sõnas Priimägi Õhtulehele. Teatavasti tuli ju 2017. aastal avalikuks, et Hollywoodi tipp-produtsent Weinstein on ligi 30 aastat naisi seksuaalselt ahistanud.

 

Õhtulehele antud intervjuus on aga Mägi ise filmi kohta kiitvalt tõdenud: „Ma vist võin öelda küll, et võib-olla esimest korda kõigi pikkade aastate jooksul on saadud minu olemusele pihta.“