Venemaa tunnustatud teadlane Natalja A. OnufrijevaFoto: Erakogu
Õhtulehe horoskoobid
8. oktoober 2019, 22:48

PUUDUTA MIND | Venemaa selgeltnägija Hõbedane Haldjas tuleb Eestisse rääkima sellest, kuidas kustutada mälust halvad kogemused (13)

Venemaa tunnustatud selgeltnägija ja teadlane Natalja Onufrijeva tuleb Eestisse rääkima sellest, kuidas kustutada mälust halvad kogemused.Hetkel on väga suur hulk inimesi, kes vajavad just abi valdkonnas, mis otseses mõttes vajaks aju kustutamist, loputamist või puhtaks pesemist, sest  lapsepõlves või teatud ajahetkel kogetud traagilised sündmused, psühhotraumad või eluõudusi tekitavad sündmused hakkavad elu totaalselt segama.

Pildid vägistamisest, kodu põlemisest, lähedase surmast või kallaletungist tänaval ei taha kuidagi kustuda ei silmast ega meelest. Üha rohkem hakkavad need pildid end päevatoimetustesse kerima ja elu põrguks muutma. Kuidas kustutada mälust halvad kogemused ja mittevajalik info? Kuidas elada edasi peale selliseid traumasid ja elu taas rööpasse saada? Inimmälu on uskumatute fenomenide, meeldivate üllatuste ja traumaatiliste kogemuste allikas.

Nippe ja tehnikaid jagab Onufrijeva oma loengutel „Mälu saladused“ ja „Tugeva trauma üleelamine. Kuidas edasi elada?“. Loengutest saab abi nii info kujul, kui ka meditatsioonist, mis kohe elukvaliteedi jaoks toimetama hakkab.

Onufrijeva võimed ilmnesid juba kolmeaastasena, kui ta käis arstist vanaisaga töö juures kaasas ja oskas haigete kohta üht-teist öelda. Perestroika järel oli võimalik esoteerikaga isegi Moskva Ülikoolis tegelda, kuid oluliseks peab Onufrijeva sõltumatust esoteerikast: ta soovib, et inimesed mitte ainult ei kuulaks räägitut ja tegutseks selle järgi, vaid mõtleks kaasa.

Hüüdnime Hõbedane Haldjas on ta saanud legendaarselt pimedalt Bulgaaria selgeltnägijalt Vangalt, kellega nad pole kunagi kohtunud. „Oleme kohtunud, aga mitte siin maailmas,” ütleb Onufrijeva.

Onufrijeva on süvausklik. Tal on hea kontakt mitte ainult õigeusu, vaid ka islamiga, preestrid ja imaamid usaldavad teda ning ta on mõlemalt religioonilt tunnustused ja pühitsuse saanud. „Me oleme kogunud raha pühakodadele ja lastekodudele. Praegu on meil seminarid, mille tulu läheb väga raskelt haigete laste peredele,” räägib ta.

Tema poole pöörduvad ka õiguskaitsjad, kui on vaja leida kadunud inimesi. Natalja aitab inimesi siiski peamiselt terviseprobleemide puhul. Onufrijevat on tunnustatud rahvusvahelise meditsiiniabipreemiaga „Elukutse: elu”. Sihtasutus
Terviseassamblee, mida toetavad Maailma Terviseorganisatsioon ja Nobeli komitee Vene esindus, valis Onufrijeva esindama Venemaad Mercy Academy tseremoonial, kus talle omistati Mercy akadeemiku tiitel. Lisaks on ta Star of Hope’i ordeni kavaler.

Tallinnas annab Venemaa tunnustatud teadlane Natalja A. Onufrijeva loenguid  28. oktoobrist 3. novembrini.