Alanis MorissetteFoto: AP/Scanpix
Inimesed
8. oktoober 2019, 10:09

Alanis Morissette vaevleb taas sünnitusjärgses depressioonis (3)

Augustis kolmanda lapse saanud Alanis Morissette (45) pihib oma veebiküljel, et teda piinab sünnitusjärgne depressioon. See oli teda vaevanud ka kahe vanema lapse sünni järel.

Kanada rokktähe esikpoeg Ever Imre on kaheksane ja tütar Onyx Solace kolmene. Augustis tuli ilmale Alanise ja räppar Mario "Souleye" Treadway pisipoeg, kellele ema-isa panid nimeks Winter.

Alanis lubab oma vaimse seisundi üksikasju edaspidi fännidega põhjalikumalt jagada - "siis kui mul on mõistus jälle peas". Praegu loetleb ta oma hädasid: "Hormoonide kõikumine. Vähene uni. Uimasus. Füüsiline valu. Üksildus. Ärevus. Kortisool. Sünnitusest taastumine (kuigi minu oma oli imekaunis ja intensiivne, omaenda kodus, unelmate sünnitus), uue inglibeebi lõimimine vanemate inglibeebidega. Abielu. Kõikvõimalikud traumajärgse stressihäire vallandajad."

Alanise elu on tema sõnul kibedaks teinud ka töönarkomaania ning püüd kõigile meele järele olla. Ta on tänulik ümberkaudsetele, kes ta elu on kergendanud, ning saab kosutust toidust, päikesest, bioidentsetest hormoonidest ja antidepressantidest. Kuid depressioonist kosumine on siiski vaevaldane.

Alanis kritiseerib ka Lääne ühiskonda, mis ei kanna äsja sünnitanud naiste eest hoolt nagu mitmed teised kultuurid.