Ginger Baker 2005. aastal.Foto: Reuters/Scanpix
Inimesed
6. oktoober 2019, 15:04

Suri legendaarne trummar Ginger Baker (3)

80 aasta vanuses on surnud legendaarne briti trummar Ginger Baker, kes on tuntud ennekõike Eric Claptoni ansamblist Cream.

Omaksed teatasid Gingeri surmast tema ametlikul Twitteri kontol pühapäeval. Nende sõnul suikus muusik hommikul haiglas rahulikult igavesele unele. "Täname kõiki ilusate sõnade eest viimastel nädalatel."

Gingeri pere oli kümmekond päeva tagasi teatanud, et muusik on haiglas kriitilises seisus.

Liigutava järelehüüde on korüfeele kirjutanud The Beatlesi staar Paul McCartney, kes nimetab Gingerit suurepäraseks trummariks, metsikuks ning imetoredaks tüübiks. Nad tegid koostööd albumil "Band on the Run". "Kurb on tema surmast kuulda, kuid mälestused ei sure eales."

Baker mängis Creamis 1966-68, seejärel asutas koos Eric Claptoniga kollektiivi Blind Faith. Muusiku karjäär oli kirev: ta mängis nii Fela Kuti, kosmilise roki bändi Hawkwind, John Lydoni postpunkbändi Public Image Ltd kui ka mitme nimeka džässmuusiku, näiteks Bill Friselli grupiga.

Bakeri tervislik seisund oli viimastel aastatel halvenenud. 2013 rääkis ta Rolling Stone'i intervjuus, et kannatab äärmiselt valulise osteoartriidi all. Legendaarsel trummaril oli diagnoositud ka krooniline obstruktiivne kopsuhaigus. 2016 tegi ta läbi lahtise südamelõikuse ning elas ka üle tõsise kukkumise.

Creami bassimees Jack Bruce suri 2014. aastal. Eric Claptoni tervis pole samuti kiita - poolteise aasta taguses intervjuus kurtis laulja ja kitarrist, et on kurdiks jäämas ning saab vaevu käsi liigutada.