Heidi: „Raju valik üllatab positiivselt! See sobib mulle ideaalselt! Olen iseloomult pigem plikalik ja selle komplektiga tunnen end just sellisena – iseendana."Foto: Erki Pärnaku
Uudised
14. oktoober 2019, 07:33

Heidi Hanso totaalne muutumine: „Mulle meeldib end üles lüüa, kui selleks võimalust on!“ (54)

Sel sügisel, astudes üles saatejuhi rollis, on korraga Heidi elus hakanud puhuma uued tuuled. Nii hülgab ta paaril päeval nädalas auklikud ja määrdunud talutööriided ning peab leidma midagi kohasemat pealinna- elule. Selline kontrast maaeluga naisele aga meeldib!

Meik ja soeng: Reelika Selirand, DECORIS Showroom

Muutuja paneb riidesse rõivapood Ohmy.ee

Heidi enne muutust

Pajuvärava talu perenaise Heidi Hanso (35) suurem osa garderoobist on pärit kaltsukatest ja sõbrannadelt. Positiivse kõrval tunneb naine ka taaskasutuse negatiivset mõju- tasuta või odavalt saadud asju on ta krahmanud vahel kokku rohkem, kui kanda jõuab. „Ja ka siis, riidekuhjade ees, pole midagi selga panna," tõdeb Heidi.

Igapäevaselt maatööd tehes kannab ta kulunud ja auklike teksaseid või dressipükse, mis õhtuks on reeglina koos loomade väljaheidete, muda, pori ja muuga, mis näitab ära, millega päeva jooksul tegeletud. „Minu koduriided on sellised, et ma tõepoolest kannan kõik ribadeks!" naerab Heidi. Tegelikult meeldiks talle kanda ka kleite, aga talutöödel pole see naiselik riietusese üldse praktiline.

Sügisesed toonid jumestuses ja soengus
Kuna Heidil on lühikesed juuksed, otsustab jumestuskunstnik Reelika Selirand tuua tähelepanu keskpunkti tema silmad. „Heidil on väga ilmekad ja kõnekad silmad ning lopsakad ripsmed. Seetõttu on ainuõige neid veidi rõhutada," räägib Reelika. Tegelikult piisab vähesest, et tuua esile detailid, mis inimest juba looduse poolt kaunistavad.

Kogu Heidi jumestust iseloomustavad sügiseselt küpsed toonid: oranž, kuldne, pruun ja terrakota. Reelika täiendab ja lisab varjundeid iga rõivakomplektiga: „Mida intensiivsemat tooni riietus, seda kahvatumaks ja plassimaks inimese nägu muutub. Seetõttu tuleb punase mantliga lisada rohkem ka ruuži."

Samamoodi sõltub riietusest soeng. Näiteks südametega kleidiga peaks vältima nurgelist soengut, mistõttu saavad Heidi juuksed romantilise ja pehmema ilme väikeste lainetega tukaosas.

Heidi: „Täielik ahaa- moment tekkis, kui sain teada, et kleidid on kaharad tänu alusseelikule!" Foto: Erki Parnaku

1940ndate filmistaar


Kleit. 98.00

Alusseelik. 39.00

Mantel. 129.00

Kõrvarõngad. 25.00

Saapad. Erakogu

Riided valib Heidi ise

 „Netipoodidest riideid vaadates jääb mu pilk tihti peatuma 1950ndate stiilis kleitidel, mis rõhutavad pihta ja on alt kaharad. Olen alati tahtnud selliseid ka endale selga proovida," põhjendab Heidi, miks tema valik on konkreetsete värvidega kleit. Juurde sobitab ta karvase mantli, mis rõhutab tema silmavärvi.

Naine usub, et see on säärane kleit, mis kohe sunnib leidma võimalusi, et seda kanda: „Tunnen end selles naiseliku, laheda ja saledana, ka peeglisse vaatamata!"

Heidi: „See on väga küps ja naiselik valik. Täpselt selline komplekt, millega hommikul välja minna ja alles öösel laekuda – sobib igasse olukorda." Foto: Erki Parnaku

Sügiseselt naiselik

Kleit. 99.00

Mantel. 149.00

Kott. 29.00

Kõrvarõngad. 30.00

Kingad. Erakogu

Riided valib Heidi tütar Uma Säsil (9)

Uma leiab, et kuna ema tööks on iga päev loomi talitada, polegi tal ehk suurt muutust vaja, sest talus juba naljalt kleidis tegutseda ei saa. Samas, Heidi kapis on üks tore roheline õuntega kleit, mis Umale väga meeldib ja mida ema võiks tema arvates rohkem kanda!

Kui Heidi peole läheb, küsib ta vahel ka laste arvamust. „Siis ma olen talle ikka täppe soovitanud," ei tee Uma saladust, et mummud ja sinine värv on tema lemmikud. Nii pole ka imestada, et tema valitud komplektis on just selline kleit.

Heidi: „Raju valik üllatab positiivselt! See sobib mulle ideaalselt! Olen iseloomult pigem plikalik ja selle komplektiga tunnen end just sellisena – iseendana." Foto: Erki Parnaku

Värske ja tütarlapselik

Kleit. 89.00

Kott. 29.00

Kõrvarõngad. 30.00

Käevõru. 20.00

Kingad. Erakogu

Riided valib Heidi poeg Hendrik Raju (6)

Üldiselt on ka Raju arvamusel, et Heidi suurt muutust riietuses ei vaja, või kui, siis peoriietes. „Pidudel käib ta küll ühtede ja samade asjadega!" teatab poeg kindlameelselt. Seega valibki ta emale midagi, millega võiks õhtusel ajal välja minna. Poiss vaatab mööda oma lemmik värvist rohelisest ja näitab täitsa heidiliku kleidi poole. „See valge kleit, millel on sinised südamed igal pool, võiks talle sobida küll," arvab Raju. Aksessuaarid lubab ta valida emal!

„Minu koduriided on sellised, et ma tõepoolest kannan kõik ribadeks!" naerab Heidi. Foto: Erki Pärnaku
Positiivse kõrval tunneb Heidi ka taaskasutuse negatiivset mõju- tasuta või odavalt saadud asju on ta krahmanud vahel kokku rohkem, kui kanda jõuab. Foto: Erki Pärnaku