Ehh, uhhuduuri seltskondFoto: https://www.facebook.com/uhhuduur/
Inimesed
6. oktoober 2019, 11:58

„Ehh, uhhuduuri“ seltskond: füüsiline väsimus võib inimese kergelt endast välja ajada (1)

"Viimase reisi põhiline mure oli selles, et meil oli hästi vähe aega," paljastas saates "Hommik Anuga" külas olnud "Ehh, uhhuduuri" seltskonna liige Tanel Rütman. Uhhuduuri meeste viimane rattaretk viis neid Urguaysse, Peruusse, Argentiinasse, Boliiviasse ja Brasiiliasse. 

Tavaliselt on meestel reisiks aega olnud kolm-neli kuud, kuid sedapuhku oldi teel vaid kaks kuud. Mart Kuuse sõnul oli Andides sõitmine ikka väga raske - mehele meenus reisist Andide alahindamine ja iseenda ülehindamine. 

Liivo Niglas ütles, et enamasti reisiseltskond end kuidagi spetsiaalselt reisiks ette ei valmista. "Üks kuu on alati läinud sellele, et mingisugunegi vorm saavutada. Kui reis on ainult kaks kuud, tuleb vorm alles poole reisi peal," ütles ta ja tõdes, et siis on tippvormiks juba hilja. 

Kristjan Prii paljastas, et seekord suutsid nad 5600 kilomeetri pikkusest reisist ratastel läbida vaid 2600 kilomeetrit. Tavaliselt on rattaga läbitud enamik teest. Prii tunnistas ka, et seekod tuli tal reisil ette olukord, kus ta enam edasi ei suutnud sõita. "Tänu headele sõpradele suudeti esmaemotsioon maha võtta. Sel korral oli õhtu hommikust targem."

Saates "Hommik Anuga" näidati klippi, kuidas Kristjan ühel hetkel reisiseltskonnal eest minema sõitis ja ühe autojuhiga neile kirja saatis, kus seisis: "Sõitsin H-tähega linna, ootan linnapiiril." 

Anu uuris, kas tõesti tekivad 17 aastat sõbrad olnud meeste seltskonnas tülid või teavad mehed siiski, et nad teevad telesaadet ja natuke aidatakse erimeelsustele ka kaasa, et vaatajal igav poleks. "Ei ole mingit näitlemist," kinnitas Kristjan. "Wend hakkab kuskil poole reisi peal alati pabistama, et pole millestki teha saadet, et on ainult sõidukaadrid," rääkis Tanel. "Üks põhjus on füüsiline väsimus, kui pikalt paned ja puhkust ei võta. See võib kergesti inimese endast välja ajada."